Rusya'dan İdlib açıklaması: Türkiye ile anlaşmaya varılamadı!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Suriye konusunda Türkiye ile anlaşmaya varılamadı." dedi.

GÜNDEM 19.02.2020, 13:41 19.02.2020, 15:28
Rusya'dan İdlib açıklaması: Türkiye ile anlaşmaya varılamadı!

Rusya'dan İdlib krizine ilişkin açıklama geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye konusunda Türkiye ile anlaşmaya varılamadığını ifade etti.

Rusya'nın Türkiye ile yapılan görüşmelerde yeni bir talepte bulunmadığını kaydeden Lavrov, "İdlib'de rejim ve Rus kuvvetlerine yönelik saldırılar devam ediyor." ifadesini kullandı. 

Lavrov, "Türkiye'nin İdlib'de rejim güçlerine yönelik olası operasyonu en kötü senaryo olacaktır." açıklamasında bulundu.

Türk ve Rus heyetleri, Suriye’nin İdlib bölgesindeki durumu masaya yatırmak amacıyla Moskova'da görüşmelerde bulunmuştu. 

Türk heyeti, sahada gerginliğin süratle azaltılması ve insani durumun daha fazla kötüleşmesinin önüne geçilmesi gereğini bildirmişti.

Çelik: İnsani felaketin önlenmesi için zorunlu bir yaklaşım

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, söz konusu görüşmelere ilişkin, "İki gün üst üste bu görüşme yapıldı. Türkiye'nin tezleri iletildi. Rejim, önceki sınırlarına çekilmezse bunu tahakkuk ettirmek için gerekli askeri hazırlıkları yaptığımız açık ve net bir şekilde karşı tarafa iletildi. İnsani felaketin önlenmesi için zorunlu bir yaklaşım. Bu da karşı tarafa iletildi. Heyet döndüğümüz zaman kapsamlı bir rapor verecek." demişti. 

Erdoğan: İdlib harekâtı bir an meseledir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Artık son ikazlarımızı yapıyoruz. Gerek ülkemizde gerek Rusya'da şu ana kadar maalesef arzu ettiğimiz neticeye ulaşamadık. Türkiye, İdlib konusunda her türlü hazırlığını yapmıştır. Bir gece ansızın gelebiliriz. İdlib harekâtı bir an meseledir. İdlib'i hem Türkiye hem bölge halkı açısından güvenli yer haline dönüştürmekte kararlıyız.'' açıklamasını yapmıştı.. 

Yorumlar (0)