Rusya'dan gelen 188 Türk Kastamonu'da

Rusya'dan getirilen 188 Türk vatandaşı Kastamonu'da Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurda yerleştirildi.

GÜNDEM 23.04.2020, 06:57
Rusya'dan gelen 188 Türk Kastamonu'da

Rusya'dan Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri kapsamında Türkiye'ye getirilen 188 Türk vatandaşı, Kastamonu'da KYK'ya bağlı öğrenci yurduna yerleştirildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonu ve Dışişleri Bakanlığının çalışmasıyla 59 ülkeden yaklaşık 25 bin vatandaşın, yaklaşan ramazan ayı ve Ramazan Bayramı'nı evlerinde geçirebilmesi amacıyla başlatılan tahliye operasyonu kapsamında, Rusya'dan 188 Türk vatandaşını taşıyan THY (Türk Hava Yolları) uçağı, Kastamonu Havalimanı'na teker koydu.

Apronda pasaport kontrolü yapılan ve sağlık taramasından geçirilen yolcuların bavulları, AFAD ()Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ekipleri tarafından dezenfekte edildi.

Vatandaşlar, polis eşliğinde otobüslerle karantina sürecini geçirecekleri Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Baharzade Feride Hanım Yurdu'na getirildi.

Burada, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelince karşılanan vatandaşlar, gözetim altında tutulacakları iki hafta boyunca nasıl davranmaları ve neler yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirildikten sonra yurda yerleştirildi. 

Yorumlar (0)