Rusya'dan açıklama: "Bir kenti daha ele geçirdik"

Ukrayna'ya yönelik Rus ordusu tarafından 24 Şubat'ta gerçekleştirilen işgal girişiminde 3’üncü güne girilirken Rus Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Melitopol şehrinde kontrolünü sağladıklarını açıkladı.

GÜNDEM 26.02.2022, 11:42 27.02.2022, 10:00
Rusya'dan açıklama: "Bir kenti daha ele geçirdik"

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği askeri operasyon 3’üncü gününde de devam ederken, Rusya Savunma Bakanlığı'ndan Ukrayna'nın bir şehrinin daha ele geçirildiği bildirisi geldi.

Rusya: “Melitopol’e girdik”

Harkov’dan sonra çatışmaların en şiddetli yaşandığı Azak denizi kıyısındaki Melitopol şehrinin Rus ordusu tarafından alındığını açıklayan Rusya Savunma Bakanlığı, "25 Şubat günü Rus birlikleri, Azak (Ukrayna) yerleşim alanında ilerledi ve direnişle karşılaşmadan Melitopol kentine girdi" sözlerini kullandı.

Başkent, gece boyunca bombalandı

Ukrayna'nın farklı şehirleri Rus ordusu tarafından bombalanırken, dün gece Ukrayna'nın başkenti Kiev için oldukça zor geçti. Şiddetli patlamalar neticesinde gecenin karanlığı aydınlığa evrilirken siren sesleri de kentte yankılanmaya başladı. Bombaların başkentte patlamasıyla birlikte sivil halk evlerini terk etmeye başladı. Farklı kentlerden kan donduran görüntüler gelmeye başlandı. Ayrıca başkent Kiev'de internet bağlantılarında kesintiler olduğu bildiriliyor.

Çatışmalara halk da katıldı

Ukrayna Haber ajansı Interfax'ın açıkladığı bilgilere göre, başkent Kiev’de sokak aralarından çatışmalar yaşanıyor. Açıklamada, "Şehrin sokaklarında an itibariyle çatışmalar var" sözlerine yer verildi. Halkın sığınaklara gitmeleri istenirken, pencere ve balkonlardan uzak durmaları yönünde çağrı yapıldı. Bazı vatandaşlar ise sokağa inerek Ruslarla çatıştı.

Melitopol kenti nerede?

Melitopol, güneydoğu Ukrayna'nın Zaporizhzhia Oblastı'nda ve Karadeniz yakınlarında bir şehirdir.

Yaklaşık olarak 195.144 nüfusu olduğu belirtilen Melitopol, Zaporizhzhia’ın ardından Oblastı'nın 2’nci büyük kentidir.

Yorumlar (0)