Rusya'da, savaş ve Putin karşıtı protestolar: 1000'den fazla gözaltı

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekat kararından sonra savaş karşıtı gösteriler, Rusya’nın 47 şehrine yayıldı. Gözaltına alınanların sayısı 1000’i geçti. Dünyaca ünlü Rus satranç oyuncusu Kasparov, Rusya’yı eleştirdi. Kasparov, "Putin'in savaş makinesini iflas ettirin. Rusya'nın ekonomisine el koyun” açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 25.02.2022, 08:37 26.02.2022, 09:26
Rusya'da, savaş ve Putin karşıtı protestolar: 1000'den fazla gözaltı

Rusya'nın başkenti Moskova ve St. Petersburg ile birlikte diğer kentlerde, Rus lider Putin’in kararıyla Ukrayna'ya yönelik askeri operasyon protesto edildi.

Rusya’da savaş karşıtı protesto

Meydanlarda bir araya gelenler, savaş karşıtı sloganlar atarak pankartlar açtı. Gösterilerde Putin aleyhine de sloganların atıldığı görüldü.

Bazı protestolarda polisle göstericiler arasında arbede yaşandı ve protestoculardan bazıları gözaltına alındı.

Kasparov: “Rusya’nın ekonomisine el koyun”

Sosyal medyadan bir paylaşım yapan dünyaca ünlü Rus satranç oyuncu Garry Kasparov, ülkesi Rusya'yı ve Putin'i eleştirdi. Kasparov, askeri olarak Ukrayna'nın hemen desteklenmesini istedi ve şunları söyledi:

"Putin'in savaş makinesini iflas ettirin. Rus ekonomisine el koyun ve bunu durdurun. Askerî olarak Ukrayna’yı hemen destekleyin. Rusya'yı her finans ve uluslararası kuruluştan kovun. Rusya'dan gelen büyükelçileri geri gönderin. Putin'in küresel propaganda makinesinin bütün unsurlarına yasak getirin. Diktatörün nefret ve yalan yaymasına müsaade etmeyin. Özgür dünyada Putin'in uşaklarını ifşa edin ve onlara karşı çıkın. Rus gazını ve petrolünü almayın. Üretimi artırın, OPEC’e baskı yapın. Mücadele zamanı.

Yorumlar (0)