Rus tenisçi savaşa tepki gösterdi, kameraya “Savaşa hayır” yazdı

Ukrayna’da yaşanan gerilim her kesimden tepki görmeye devam ediyor. Son olarak Rus tenisçi Dubai Açık’ta gerçekleştirdiği maçın ardından eline aldığı kalemle kameraya “Savaşa hayır, lütfen” yazdı.

GÜNDEM 26.02.2022, 14:26 26.02.2022, 17:42
Rus tenisçi savaşa tepki gösterdi, kameraya “Savaşa hayır” yazdı

Ukrayna ve Rusya’da yaşanan gerilim spor olaylarına da yansıyor. Geçtiğimiz günlerde oynanan Avrupa Kupası maçlarında taraftarlar Ukrayna ve Ukrayna halkını destekler de kulüp ve futbolcular da savaşı protesto eden mesajlarda bulunmuş bazı kulüpler karşılaşmaya “Savaşa Hayır” pankartları ile çıkmıştı. Benzer bir tepki tenisten de geldi.

Kameraya “Savaşa hayır, lütfen” yazdı

Dubai Açık şampiyonasında Polonyalı rakibi Hubert Hurkacz ile karşılaşan 24 yaşındaki Rus sporcu Andrey Rublev rakibini 3 – 6, 7 – 5, ve 7 – 6’lık setlerle 2 – 1 yenerek finale yükseldi. Başarılı tenisçi maç sonunda verdiği mesajlarla da dikkat çekti. Rublev karşılaşmanın ardından eline aldığı kalemle bir kameranın önüne yerleştirilen cama “Savaşa hayır, lütfen” yazdı. Böylelikle Rus tenisçi de savaşa karşı olduğunu verdiği tepki ile göstermiş oldu. Andrey Rublev final karşılaşmasını Jiri Vesely ve Denis Shapovalov arasında geçecek maçın galibi ile gerçekleştirecek.

Yorumlar (0)