Rus sözcüden Paludan'a tepki: Bu ifade özgürlüğü değil

Danimarkalı aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan'ın Kuran-ı Kerim yakma eylemlerini "kabul edilemez" bulduklarını kaydeden Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "İslamofobik bir eylem. İsveç hükümeti her seferinde ifade özgürlüğünün arkasına saklanıyor. Dünyaya demokrasi dersi vermeyi seviyorlar ama başka dinlere ve hükümetlere saygıları yok." diye konuştu.

GÜNDEM 27.01.2023, 20:14 Hakan Öksüz
Rus sözcüden Paludan'a tepki: Bu ifade özgürlüğü değil

Rusya'nın başkenti Moskova'da basın toplantısı gerçekleştiren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, gündemdeki tartışmalı konular hakkında değerlendirmelerde bulundu. Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan'ın Kuran-ı Kerim yakma eylemini yorumlayan Zaharova, "Bize göre bu İslamofobik bir eylemdir. Hakaret içerikli bu eylem, Müslüman dünyasının tepkisini çekti. Demokrasi ve özgürlüğü din gibi benimseyen Batılı insanların işi nerelere getirdiğini görüyoruz." dedi.

"Başka dinlere ve hükümetlere saygıları yok"

Paludan'ın eylemini "kabul edilemez" bulduklarına işaret eden Zaharova, "Binlerce yıl boyunca korunan bir değeri eden yok etmek istersiniz? Bu diğer kutsal kitaplar için de geçerli. Başkasına ait bir şeyi yok etmek, özgürlük kapsamı içinde değerlendirilemez. İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström'ün açıklamalarını gördük. 'İfade özgürlüğü' yorumunu yaptı. İsveç hükümeti her seferinde özgürlükle ilgili açıklama yaparak işin içinden sıyrılmaya çalışıyor. Sürekli kendilerinin ne kadar demokratik olduğunu dünyaya bağırıyorlar ama diğer dinlere ve yabancı ülkelerin meşru haklarına saygı göstermiyorlar." ifadelerini kullandı.

"Stoltenberg'in açıklaması ikiyüzlülük"

Batılı ülkeler tarafından Ukrayna'ya gönderilen silahların "Rus ordusunun meşru hedefi" olduğunu belirten Zaharova, "NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'daki çatışmalarda taraf olmadıklarını söylüyor. Hem Rusya'ya yaptırım uyguluyorlar hem de Ukrayna'ya mali ve askeri yardımda bulunuyorlar. Dolayısıyla Stoltenberg'in açıklamasını ikiyüzlülük olarak değerlendiriyoruz." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)