Rus şirketler yaptırımların ardından Çin bankalarına yöneldi

Rus şirketleri AB bankalarının SWIFT işlemlerini askıya almaları üzerine Moskova’da yer alan Çin bankalarından hesap açmaya başladılar.

GÜNDEM 04.03.2022, 15:04 06.03.2022, 09:05
Rus şirketler yaptırımların ardından Çin bankalarına yöneldi

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilimin ardından birçok ülke ve şirket Rusya’ya karşı yaptırımlar uygulamaya başlamıştı. Özellikle uluslararası alanda AB bankalarıyla SWIFT işlemleri askıya alınan Rus şirketleri zor zamanlar yaşamaya başladı. Ekonomik olarak oldukça etkilenen Rus şirketleri yeni yöntemler bulmaya çalışıyor.

200 – 300 şirket başvuruda bulundu

Ukrayna ile yaşadığı savaş halinin ardından Rusya Merkez Bankası ve 7 büyük Rus bankasının uluslararası para transfer sistemi olan SWIFT’ten çıkarılması üzerine Çin ile yeni bir iş birliği kurulmaya başlandı. Rus şirketleri Çin bankaları üzerinden hesaplar açarak uygulanan yaptırımları ve ambargoları delmeye çalışıyor. Çin’in Moskova’da yer alan bir bankasında çalışan kaynaklardan gelen haberlere göre Rus şirketlerin söz konusu faaliyetleri oldukça artmış durumda. Basına açıklama yapamadıkları için şirketlerin ismini veremeyeceğini söyleyen çalışanlar yakın bir zamanda 200 ila 300 sayıda şirketin yeni hesap açmak için bankalarla iletişime geçtiğini ifade etti. Yaşanan bu gelişmelerle birlikte Çin Yuanı ile ödeme işlemlerinin yakın bir zamanda artması bekleniyor. Moskova’da hizmet veren Çin bankaları ise şu şekilde: Agricultural Bank of China, Industrial & Commercial Bank of China, China Construction Bank, Bank of China.

Yorumlar (0)