Rus oligarklar yatlarını Ege kıyılarına getiriyor

Rus oligarklarına ait lüks yatlar ardı ardına Ege kıyılarına geliyor. Rus milyarder Alexander Abramov’a ait Titan adındaki lüks yat Muğla’nın Bodrum ilçesinde demirlenirken yatta Abramov’un olup olmadığı ise bilinmiyor.

GÜNDEM 06.05.2022, 16:06 07.05.2022, 15:53
Rus oligarklar yatlarını Ege kıyılarına getiriyor

Rusya’da en büyük çelik üreticilerinden biri olan Alexander Grigoryevich Abramov’a ait lüks yat Titan Fethiye’de gerçekleştirdiği yakıt ikmalinin ardından Bodrum’a geçiş yaptı. Servetinin yaklaşık olarak 8 milyar dolar olduğu tahmin edilen Rus zenginin yüzen sarayı Titan Yalıçiftlik açıklarında demirledi. 13 metre genişliğinde ve 80 metre uzunluğunda olan Cayman Adaları bayraklı ve piyasa değeri 100 milyon dolar. Devasa yat 19 mürettebat ve 14 misafir kapasiteli. Üretimi 2010 yılında gerçekleştirilen devasa yat saatte 16 knot hıza kadar çıkabiliyor. 63 yaşında olan Rus olirgarkın yatta olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Marmaris’te de yatlar var

Bir diğer Rus milyarder Roman Abramoviç’e ait yat ise Yalıkavak koyunda demirli halde bulunuyor. Öte yandan Rus iş insanlarından Andrey Molchanoz'a ait Aurora isimli yat ve Rus oligark Vladimir Strzhalkovsky’a ait 68 metre uzunluğundaki The Ragnar isimli yat da Marmaris’te bulunuyor.

Yorumlar (0)