Rus gemi battı, Türk ekip yola çıktı! MSB yeni görüntü paylaştı

Karadeniz'de Rus bandıralı bir kuru yük gemisi battı. Mürettebat sayısının 12-15 arası olduğu belirtiliyor. Gemi personelinin 3 ayrı filikada mahsur kaldığı açıklandı.

GÜNDEM 17.01.2021, 13:54 18.01.2021, 09:07
Rus gemi battı, Türk ekip yola çıktı! MSB yeni görüntü paylaştı

Karadeniz'de hava koşullarının çok sert olduğunu belirten Bartın Valisi Sinan Güner, İnkumu açıklarında Karadeniz'de Rus bandıralı bir geminin battığı bilgisini vererek, "Arvin" isimli kuru yük gemisi mürettebatının kurtarılması için çalışma başlatılacağını duyurdu.

İnkumu açıklarında batan Rus bandıralı kuru yük gemisinin isminin "Arvin" olduğu bilgisini aldıklarını kaydeden Bartın Valisi Güner, 3 filikanın Karadeniz sularında dalgalarla boğuştuğunu ve içlerinde tahminen 15 kişiden oluşan mürettebatın bulunduğunu, mürettebatı kurtarma faaliyetine ivedilikle başlanacağı bilgisini verdi.

Sivil gemilerden de yardım istediklerini söyleyen Vali Sinan Güner, şimdiye kadar can kaybı olduğuna ya da filikaların battığına dair bir bilgi bulunmadığını kaydederek, hava koşullarının çok kötü olduğu hatırlatmasında bulundu ve kurtarma ekiplerinin de yola çıkmakta çok zorlandığını ancak çaba sarf edip ekipleri yola çıkaracaklarını ifade etti.

Saat 14.31

13 mürettebattan 5'i kurtarıldı, 2'sinin cansız bedenien ulaşıldı...

Vali Sinan Güner bu açıklamayı yaptıktan kosa süre sonra yeni gelişmeyi aktardı.

Mürettebat sayısının 13 olduğunun belirlendiğini kaydeden Sinan Güner, şimdiye kadar 5 kişinin kurtarıldığını, 2 mürettebatın cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

Saat 15.05

MSB'den de açıklama geldi

Millî Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise arama-kurtarma çalışmalarını desteklemek için Deniz Kuvvetleri Komutanlığının bir fırkateyn görevlendirildiğini duyurdu.

Saat 16.03

Ulaştırma Bakanlığı: 12 mürettebattan 6'sı kurtarıldı, 2 ceset bulundu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada gemide 12 personel bulunduğunu ve şimdiye kadar 6'sının sağ olarak kurtarıldığını, 2 mürettebatın da cansız bedenine ulaşıldığını bildirdi.

Yorumlar (0)