Rus füzeleri Ukrayna’nın Dnipro şehrini vurdu

Rus ordusu dün akşam saatlerinde Ukrayna’nın Dnipro şehrindeki fabrikaya füzelerle saldırdı. Fabrikada çıkan yangın söndürülürken yakıt deposundaki yangın hala söndürülemedi. Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

GÜNDEM 06.04.2022, 16:34 07.04.2022, 09:21
Rus füzeleri Ukrayna’nın Dnipro şehrini vurdu

Rusya-Ukrayna savaşı 42. gününde devam ediyor. Rus ordusu Ukrayna’nın önemli noktalarını hedef alıyor. Dün akşam saatleri sırasında bombardıman tehlikesine karşı sirenlerin çaldığı Dnipro kenti Rus füzeleri ile vuruldu. Dnipro'nun Novomoskovsk bölgesinde yer alan ve vurulan fabrikada yangın çıktı. Alevler 8 saat sonra söndürülürken, yakıt deposundaki yangın söndürme çalışmaları hala sürüyor.

Dnipro Valisi Valentyn Reznichenko, yangınla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Gece düzenlenen saldırıda hiç kimse zarar görmedi. Çok zor bir geceydi. Bize düşman havadan saldırdı. Yakıt deposuyla bir fabrikayı vurmak istediler. Yakıt deposu şu an tamamen yok edildi. Fabrikada çıkan yangın ise şimdi söndürüldü. Yangını söndürme çalışmaları yaklaşık 8 saatten uzun sürdü. Yangını söndürme çalışmalarında görev alanlara teşekkürü borç bilirim. Biz kazanacağız.”

Yorumlar (0)