Rus basını yazdı: “BAE, Türkiye’den 8 adet İHA alacak” 

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında imzalanan 10 milyar dolarlık 10 anlaşmanın ardından Rus medyası, bu anlaşma ve Erdoğan ile BAE Prensi Nahyan’ın görüşmesi için geniş bir yer ayırdı. Rus ajansları tarafından yayınlanan habere göre Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye’den 8 adet insansız hava aracı sipariş etti. Bayraktar TB2 cinsindeki İHA/SİHA’lardan alacak olan Birleşik Arap Emirlikleri’nden bir heyet ise kargo uçağıyla İstanbul’a iniş yaptı. 

GÜNDEM 10.12.2021, 18:01 12.12.2021, 10:21
Rus basını yazdı: “BAE, Türkiye’den 8 adet İHA alacak” 

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Veliaht Prensi konumunda olan ve Arap Koalisyonu’nda büyük söz sahibi olan Şeyh Muhammed bin Zayed Al-Nahyan, geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gelerek Ankara’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirmişti.  

Kapalı kapılar ardında gerçekleşen görüşmenin ayrıntıları hakkında kesin açıklamalar yapılmazken Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri taraflarının 10 milyar dolarlık anlaşma yaptığı ve toplam anlaşma sayısının 10 olduğu ifade edilmişti.  



8 adet Bayraktar TB2 sipariş edildi 

Ankara’da gerçekleşen görüşmenin ayrıntıları, Rus medyasında açıklandı. Şeyh Muhammed bin Zayed Al-Nahyan ve heyeti ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve heyeti arasındaki özel görüşmelerin ve anlaşmaların ayrıntılarına ulaşan Rus basını, yakından takip ettiği toplantı hakkında herkesin merak ettiği soruların cevaplarını verdi. 

Rus haber ajanslarından aktarılan bilgiye göre Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye’den 8 adet Bayraktar TB2 İHA/SİHA almak için anlaşmaya vardı ve bu anlaşma kapsamında bir heyet, BAE’den kalkan kargo uçağıyla İstanbul’a geldi. Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından herhangi bir açıklama yapılmasa da herkese açık hava trafiği haritasında yapılan incelemede, Emirlikler’den kalkan bir kargo uçağının İstanbul’a indiği net olarak görülüyor. 



CHP Lideri’nin iddiaları gündemden düşmüyor 

Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al-Nahyan ve heyetinin geçtiğimiz günlerde Ankara’yı ziyaret etmesi ve iki ülke arasında 10 milyar dolarlık 10 anlaşmanın imzalandığının bildirilmesi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir konuşma gerçekleştirmiş ve ASELSAN’ın Emirlikler’e satıldığını dile getirmişti. Sosyal medya üzerinde de sık sık gündeme gelen bu konu karşısında ASELSAN genel müdürlüğünden Kemal Kılıçdaroğlu’nu yalanlayan bir açıklama yapılmıştı.  

Yorumlar (0)