Rus aşısı ve Rusya'dan uçuşlarla ilgili takvim belli oldu

Bakan Ersoy, ülkemizin hava trafiğinin yeniden açılması ile ilgili taleplerinin Rusya tarafından olumlu olarak karşılandıklarını belirtti.

GÜNDEM 18.05.2021, 00:07 19.05.2021, 09:31
Rus aşısı ve Rusya'dan uçuşlarla ilgili takvim belli oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile ziyarette bulunduğu Rusya’nın başkenti Moskova’da mevkidaşlarıyla gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Vnukovo Havalimanı'nda açıklamalar yaptı.

"Süre istediler"

Bakan Ersoy, ülkemizin hava trafiğinin yeniden açılması ile ilgili taleplerinin Rusya tarafından olumlu olarak karşılandığını belirterek, “Yalnızca yerinde gözlemleyip kesin kararı vermek için biraz süre talep ettiler.” dedi.

"Durum kısa sürede netlik kazanacak"

Bakan Ersoy, sözlerine, “Raporların değerlendirilmesinin neticesinde bize en kısa süre içerisinde döneceklerini ifade ettiler. Raporların değerlendirilmesinin akabinde ülkemizde yerinde gözlemleme ile ilgili bize derhal bir ziyaret tarihi sunacaklar. Çok kısa bir sürede durum netleşecektir.” diyerek devam etti.

Aşı da konuşuldu

Ziyareti çerçevesinde Rus menşeli Sputnik V aşısının ülkemize sevkiyatı ile ilgili hususları da ele aldıklarını aktaran Ersoy, “Sputnik V aşısını ülkemize öngörülenden çok daha hızlı ve daha yoğun bir kapasite ile nasıl getirebiliriz, bununla ilgili taleplerimizi kendilerine ilettik.” şeklinde konuştu.

"Aşı teslimatının hızlandırılmasını talep ettik"

Rus yetkililerin bahse konu talepleri değerlendirip farklı seçenekler üzerinde çalışıp yeniden dönüş gerçekleştirileceklerini belirten Ersoy, “Daha çok miktarda Sputnik V aşısını daha kısa süre içerisinde nasıl teslim edebilirler, ne tür alternatifler yaratabilirler, bizi bu hafta içerisinde bilgilendireceklerini dile getirdiler. Mayıs ayı sonu haziran ayı başı, mümkünse bu ay içerisinde ilk sevkiyatı gerçekleştirmek istiyorlar. Fakat biz sevkiyat sayılarının yükseltilmesini ve hızlandırılmasını talep ettik.” dedi. 

Yorumlar (0)