RTÜK harekete geçti: Sözcü TV, Halk TV dahil 6 kanala inceleme başlatıldı

RTÜK’ten yapılan açıklamada seçim sürecinde yayın ilkeleri ve YSK yayın yasaklarına uymayan kanallar hakkında harekete geçildiği belirtilerek “HALK TV, TELE 1, KRT, TV 5, FLASH HABER ve Sözcü TV ilgili de incelemeler yapılmaktadır” ifadelerine yer verildi.

GÜNDEM 30.05.2023, 12:42 Şeyda Gül
RTÜK harekete geçti: Sözcü TV, Halk TV dahil 6 kanala inceleme başlatıldı

Radyo Televizyon Üst Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi sürecindeki yayın ilkeleri ihlalleri ve YSK yayın yasaklarına uymayan kanallar hakkında inceleme başlatıldığı duyuruldu. Halkı aşağılayan, hakaret ve saldırılarla milleti küçük düşürmeye çalışan konuşmalara yer verdiği kanallara ilişkin adım atıldığı belirtilerek “HALK TV, TELE 1, KRT, TV 5, FLASH HABER ve Sözcü TV ilgili de incelemeler yapılmaktadır” denildi.

Çiğdem Toker'in açıklaması da araştırılıyor

Milli iradenin tecelli ettiği seçim günü akşamı FOX TV'de programcılardan Çiğdem Toker'in "Demokrasi sandıktan ibaret değildir" şeklindeki açıklamalarının da incelendiği belirtilen açıklamada yayının tamamının uzmanlar tarafından raporlaştırılmaya başlandığı vurgulandı. Açıklamada “Raporun tekemmül etmesine müteakip ilk Üst Kurul toplantısında dosya karara bağlanmak üzere gündeme alınacaktır” ifadelerine yer verildi.

6 kanal hakkında inceleme yapılıyor

Yine İzleyicilerden gelen yoğun şikayetler üzerine sandıkların açıklaması ve sonuçların belli olmasıyla birlikte halkı aşağılayan, hakaret ve saldırılarla necip milletimizi küçük düşürmeye çalışan konuşmalara yer verildiği vurgulanan açıklamada, HALK TV, TELE 1, KRT, TV 5, FLASH HABER ve Sözcü TV ilgili de incelemeler yapıldığı kaydedildi.

Yorumlar (0)