Rönesans'ın yapı denetim sorumlusu tutuklandı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde Hatay'da yerle bir olan Rönesans Sitesi'nin yapı denetim sorumlusu Ali Onur Çinçinoğlu tutuklandı.

GÜNDEM 21.03.2023, 22:05
Rönesans'ın yapı denetim sorumlusu tutuklandı

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Tahkikat Bürosu tarafından, Elbistan ve Pazarcık merkezli 6 Şubat'taki iki büyük depremde yerle bir olan yapılardaki yaralanma ve ölümlerle ilgili kusurları belirlenenlere yönelik tahkikatlar sürüyor. 

Bu çerçevede, Antakya ilçesine bağlı Ekinci Mahallesi İnönü Bulvarı üzerinde 2012 senesinde inşa edilen ve depremde yerle bir olması neticesinde yaklaşık olarak 1.000 kişinin vefat ettiği Rönesans Sitesi'nin yapı denetim sorumlusu Ali Onur Çinçinoğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İzmir'de yakalanarak gözaltına alınan şahıs, işlemlerinin akabinde çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.



Müteahhitlerden biri tutuklanmıştı

Rönesans Sitesi'nin ülke dışına kaçmaya çabalarken İstanbul Havaalanı'nda yakalanan müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, 11 Şubat tarihinde tutuklanmıştı.

Coşkun'un ülke dışında olduğu tespit edilen ortağı Hüseyin Yalçın Coşkun için de Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Tahkikat Bürosu tarafından 28 Şubat tarihinde kırmızı bülten ve iade talepnamesi çıkarılması talebi Adalet Bakanlığına bildirilmişti.

Yorumlar (0)