Rizeli çay üreticilerinde koronavirüs çıktı!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde çay hasadı için özel seyahat izin belgesiyle Rize'ye gelen 10 üreticinin testi pozitif çıktı. 

GÜNDEM 27.05.2020, 14:56
Rizeli çay üreticilerinde koronavirüs çıktı!

Trabzon, Rize, Artvin ve Giresun şehirlerinde 830 bin dekar alanda bir milyon üretici aile tarafından gerçekleştirilen yaş çay üretiminde hasat devam ediyor.

Çay hasadına katılmak üzere Rize'ye özel seyahat izin belgesi alarak gelen üreticilere, bahçeye girmeden önce geçirecekleri bir haftalık ev karantinası sürecinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi uygulanmaya başlandı. 

İl Pandemi Kurulu tarafından meydana getirilen ekipler, 81 şehirde uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağının ilk günü numune alma çalışmalarını devam ettirdi. 

110 kişilik sağlık ekibi, Rize'de 11 ilçe ve il merkezi dâhil 207 mahalle ve 347 köyde tarama gerçekleştiriyor. Ekip, şehir dışından gelen üreticiler ile beraber başka şehirden gelen çay işçilerinden numune alıyor. Söz konusu numuneler ise Ankara Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları ve Biyolojik Ürünler Daire Başkanlığı'na yollanıyor.

"10 pozitif vaka var"

Rize Valisi Kemal Çeber, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilindeki seyahat yasağının kaldırılması sonucu memleketlerine gelenlere uygulanan testlerin sonuçlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Vali Çeber, "Şu ana kadar çay müstahsil olarak gelenlerden 7 bin civarı test yaptık 4 bin 500 kadarının sonucu geldi; 10 pozitif vaka var." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)