Rizeli astronota yoğun ilgi

Rize’de, sosyal medyada yapılan paylaşımlarla gündeme geldikten sonra haber bültenlerine de konu olan astronot karakterine ilginin arttığı görüldü.

GÜNDEM 12.04.2021, 12:11
Rizeli astronota yoğun ilgi

Rize’de Filika Sanat ekibi, arıcılıkta kullanılan kıyafetlerle birlikte ayaklarına Rize’ye özgü kıl çorap ve lastik ayakkabı giydirerek yaptıkları ‘Astronot’ ile klipler çekip sosyal medyada paylaşmaya başladı. 

Sosyal medyada büyük ilgi gördü

Hazırladıkları klipleri sosyal medyada paylaştıktan sonra büyük ilgi gören ekibin bu girişimi, daha sonra haber bültenlerine konu oldu. Türkiye’nin gündemine yerleşen Filika Sanat ekibinin hazırladığı astronota bugünlerde ziyaretlerin arttığı ve ziyarete gelenlerin sık sık fotoğraf çektirdiği belirtildi.

“Astronot, dünyaya üçüncü bir gözle bakıyor”

Sosyal medyada yayınladıkları astronot videolarıyla gündeme gelen Filika Sanat ekibinin üyelerinden Mehmet Akif Sipahioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Filika ekibi olarak bir dergi yayımladık. Bu dergide bir astronotu kolunda atmacayla dünyaya bakarken resmettik. Bunun ardından bunu canlandırarak dünyadaki savaş ve açlığa dikkat çekmesini istedik. Tasarladığımız astronot dünyaya üçüncü bir göz şeklinde bakıyor. Biz de dünyada yaşananlara üçüncü bir göz olarak bakmak için astronotu kullandık. Tasarladığımız astronot, insanlığa biraz dargın fakat insani davranınca o da bizi sevmeye başlıyor. Yalnızca insan olmanız gerektiğini düşünüyor.”

Astronota ziyeretler artıyor

Rize’de yaşayan ve astronotun olduğu yere ziyarete giden Ömer Kaya adlı vatandaş, astronotu tanıma fırsatı bulduğu için çok mutlu olduğunu aktardı ve şunları söyledi:

“Buradan geçerken, arkadaşları görmek istedim. Sosyal medyada daha önce görmüştüm. Hem güldürüyor hem de güldürürken düşündürüyor. Bu sebeple verdikleri mesajın benim çok önemli olduğunu düşünüyorum. Diğer insanlar için de umarım önemli olur ve kendilerine de bir faydası dokunur. Astronot konuşmuyor ancak tepki gösterdiği, açlık ve insanlık gibi oldukça önemli şeyler.”

Yorumlar (0)