Rize Valiliğinden karantina açıklaması

Rize Valiliğinden Kendirli beldesi ile 4 köyün karantina altına alınmasına ilişkin  "Bu tedbirlerin hepsini bizler için çok kıymetli olan vatandaşlarımızın sağlıklarını korumak adına almaktayız" açıklaması yapıldı.

GÜNDEM 28.03.2020, 11:47
Rize Valiliğinden karantina açıklaması

Rize'de Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri kapsamında merkeze bağlı Kendirli beldesi ile 4 köyün karantina süreci sürüyor.

Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Rize'de ve Türkiye'nin her köşesinde olduğu gibi yeni tip koronavirüs (Covid-19) enfeksiyonu ile ciddi bir mücadele verildiği kaydedildi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele sürecinde İçişleri Bakanlığının bilgisi ve politikaları doğrultusunda virüsün yayılmasını önlemek ve vatandaşların bu virüsten en az etkilenmesi için birtakım önlemler alındığının altı çizildi.

Önlemler dahilinde Kendirli beldesi ve bazı köylerde karantina uygulaması ile sokağa çıkışların daha kontrollü yapılması kararı alındığı hatırlatılan açıklamada, "Bilmenizi isteriz ki bu tedbirlerin hepsini bizler için çok kıymetli olan vatandaşlarımızın sağlıklarını korumak adına almaktayız." denildi.

Ne tür tedbirler alındı?

Rize Valiliğinin açıklamasında, karantina sürecindeki önlem ve uygulamalar şu şekilde anlatıldı:

"Muhtarlarımız tarafından kendi mahallelerinde oturan vatandaşlarımızdan ateş, nefes darlığı ve öksürük gibi bulguları olanların adresleri İl Sağlık Müdürlüğüne bildirilecektir. İl Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından bildirilen bu adreslere gidilerek vatandaşlarımızın kontrolleri yapılacaktır. Sağlık personeli tarafından kontroller hastalarımızın mahremiyeti de dikkate alınarak şayet evleri müsait ise evlerinin önünde müsait değilse evlerinin içinde yapılacaktır. Sağlık personeli kontrolleri sonrasında şikayetleri hafif olan vatandaşlarımız mutlak suretle evlerinde izolasyona alınacaktır. Sağlık personeli kontrolü sonrasında lüzumu görülen vatandaşlarımız ise sağlık tesislerine getirilecektir."

İhtiyaçlar nasıl karşılanacak?

Hiçbir şikayeti olmayanların yaşadıkları evlerden bir kişinin temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli kişisel tedbirleri alıp sosyal mesafeyi korumak kaydı ile Kendirli beldesi sınırları içinde dışarı çıkabilecekleri belirtilen açıklamada, şu uyarılarda bulunuldu:

"Mutlak şartla evlerinde izolasyon uygulanan vatandaşlarımızın ihtiyaçları ise 155, 156 ve 112 nolu telefonlar aranarak bildirmeleri durumunda Vefa Sosyal Destek elemanlarınca derhal karşılanacaktır. Muhtarlarımız tarafından daha önceden bir şikayeti olmayıp da yeni şikayeti çıkan vatandaşlarımızın bilgileri de muhtarlarımız tarafından hemen beldedeki sağlık görevlilerine veya 112'ye bildirilecektir. Belde ve bağlı köylerine kamu hizmeti veren her türlü kurum ve kuruluşların çalışanları ile beldeye insani ihtiyaçları getiren kişi veya kurumların beldeye kontrollü bir şekilde girişi sağlanacaktır."

Yorumlar (0)