Rize-Artvin Havalimanı'nda kule göründü

3 Nisan 2017’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temelini attığı Rize-Artvin Havalimanı inşaatının yüzde 80’lik kısmı tamamlandı. Havalimanına ilk uçağın yıl sonunda inmesi planlanıyor.

GÜNDEM 28.03.2021, 13:29 29.03.2021, 10:00
Rize-Artvin Havalimanı'nda kule göründü

85,5 milyon ton dolgunun üstüne yapılması organizasyonu yapılan Rize Pazar ilçesi Yeşilköy’deki Rize Artvin Havalimanı projesine 600 dönümlük alanın eklenmesiyle bu sayı 100 milyon tona çıktı.

Doğu Karadeniz için büyük bir önemi olan Rize-Artvin Havalimanı projesi için çalışmalar büyük bir hızla sürerken, projenin yüzde 80’lik kısmı bitirildi.

Dolgu sahası üzerinde terminal binaları yükselirken, çay bardağına benzeyecek olan kule de şekil almaya başladı.

Bitirilmesi dört gözle bekleniyor

Rizeliler Türkiye’nin deniz dolgusuna inşa edilen ikinci havalimanına ilk uçağın iniş yapmasını büyük bir merakla bekliyor. Havalimanını yapılmasıyla Rize-Artvin Havalimanı’nın Doğu Karadeniz’in yayla turizmine büyük bir katkı sağlayacağı ifade edildiği gibi yapılan yatırımın bölge ekonomisi için olan anlamının da altı çiziliyor.

“Oxford’dan diploman olacağına Rize’den nüfus kağıdın olsun”

Havalimanının Rize için büyük bir gereklilik olduğunu ve açılmasını ise 4 gözle beklediklerini kaydeden Resul İnan adlı vatandaş, “Rize havalimanı projesi bizler için gurur verici. Zaten olması gerekiyordu. Rize dediğinde bir durmak lazım. Oxford’dan diploman değil, Rize’den nüfus kağıdın olsun.” dedi.

Yorumlar (0)