Rıza Kayaalp’in karıştığı ve 1 kişini öldüğü kazada yeni gelişme!

Milli güreşçi Rıza Kayaalp’in Sivas-Yozgat karayolunda karıştığı kazada 1 kişi öldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Rıza Kayaalp, çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GÜNDEM 15.05.2022, 16:27 15.05.2022, 16:29
Rıza Kayaalp’in karıştığı ve 1 kişini öldüğü kazada yeni gelişme!

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, Sivas-Yozgat kara yolunda Çalatlı köyü mevkiinde ilerlerken yolda karşıdan karşıya geçmek isteyen Ertuğrul Dolgunyürek’e çarptı. Kaza sırasında 06 RZA 66 plakalı otomobilini kullanan Kayaalp’in Dolgunyürek’e çarpmasının ardından, arkadan gelen ve N.Ş. isimli sürücünün kullandığı 29 AAG 870 plakalı bir TIR da kazaya karıştı.



Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi

Kazanın ilgili birimlere ihbar edilmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. Sağlık ekibinin ilk incelemelerinde Ertuğrul Dolgunyürek isimli vatandaşın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Rıza Kayaalp ve N.Ş. isimli sürücü, ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Hayatını kaybeden vatandaşın cesedi, cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Yozgat Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Rıza Kayaalp, serbest bırakıldı

Yozgat'ta bir kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazasına karışmasının ardından gözaltına alınan Avrupa ve Dünya şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, adli kontrol şartıyla çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

"Çok üzgünüm"

Basın mensuplarına adliye çıkışında açıklamalarda bulunan Rıza Kayaalp, çok üzgün olduğunu söyleyerek, "İstenmeyen, çok üzücü bir olay meydana geldi. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına da ayrıca başsağlığı diliyorum" sözlerini kullandı. 

Avukatları aracılığıyla da ayrıca yazılı bir açıklama yapan Kayaalp, "Olay, Yozgat-Sivas karayolu üzerinde bütün trafik kural ve tedbirlerine uygun olarak seyir halindeyken,  kontrolsüz bir şekilde merhumun karanlık bir yerde aniden ana yola çıkarak karşı tarafa geçmek fikriyle arabama çarpması, ardından ise arkadan seyir halinde olan TIR'ın çarpması nedeniyle meydana gelmiştir. TIR'ın çarpmasından evvel zaten şahıs, kolunu tutar haldeydi, TIR'ın farları vesilesiyle söz konusu şahsın bu şekilde olduğunu gördüm fakat ne yazık ki arkadan gelen TIR bunu göremedi. Zaten ben arabamı hemen durdurmuş ve şahsı hastaneye yetiştirmek için yardıma gidiyordum fakat olay, ani bir şekilde gerçekleştiği için bu durum mümkün olmamıştır. Bu elim olayda, en ufak bir kusurum olmadığı gibi en küçük bir ihmalim de olmamıştır. Görgü şahitlerimiz, kolluk güçlerimiz olayla ilgili tespitler ve bilirkişi raporlarında herhangi bir kusurum olmadığı belirlenmiştir." sözlerine yer verdi. 





Yorumlar (0)