Rıza Bey Apartmanı'ndan iki ceset daha çıkarıldı!

6.6 büyüklüğündeki depremle sarsılan İzmir'in Bayraklı ilçesinde tamamen yıkılan Rıza Bey Apartmanı'ndan iki cansız beden daha çıkarıldı. 

GÜNDEM 03.11.2020, 09:00 04.11.2020, 17:52
Rıza Bey Apartmanı'ndan iki ceset daha çıkarıldı!

İzmir'de 30 Ekim Cuma günü meydana gelen şiddetli depremin ardından başlayan arama-kurtarma faaliyetleri hala sürüyor.

6.6 büyüklüğündeki depremin ardından Bayraklı ilçesinde yer alan Rıza Bey Apartmanı tamamen yıkılmıştı.

Söz konusu apartmanda yer alan diş hekimliğinden iki kadının cesedi çıkarıldı.

Bugün saat 07.00 sularında bulunan cansız bedenlerin Zarife Doğan ve Aslı Taner'e ait olduğu öğrenildi. Cesetlerin daha sonra Ege Üniversitesi Hastanesi morguna götürüldüğü bildirildi. 

Rıza Bey Apartmanı'nda şu ana kadar toplam 30 kişinin cesedine ulaşıldı. 

Söz konusu apartman hakkında daha önce çürük raporunun alındığı, fakat burada yaşayan vatandaşların evlerinden ayrılmak istemedikleri ve mantolama işleminin ardından burada yaşamaya devam ettikleri ortaya çıkmıştı. 

İzmir'de son durum

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından bugün saat 08.00 itibarıyla yapılan açıklamaya göre, 6.6 büyüklüğündeki depremle sarsılan İzmir'de hayatını kaybeden kişi sayısı 100'e ulaşırken, yaralanan kişi sayısı ise 994'e yükseldi. 

Yaralanan vatandaşlardan 847'sinin hastanelerde tedavi altına alınmalarının ardından taburcu edildiği, 147'sinin ise tedavisinin hala sürdüğü öğrenildi.

30 Ekim Cuma günü meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından şu ana kadar toplam 1.464 artçı sarsıntı gerçekleştiği, bunlardan 44'ünün büyüklüğünün 4'ün üstünde olduğu ifade edildi. 

Yorumlar (0)