Riskli illerden gelenler karantinaya alınacak

Salgın döneminde 'yüksek' ve 'çok yüksek' riskli grubunda bulunan illerden Kastamonu'ya gelecek olan vatandaşlar, Kastamonu İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince 10 gün süreyle karantinaya alınacak.

GÜNDEM 03.03.2021, 17:33 04.03.2021, 15:55 Hanife
Riskli illerden gelenler karantinaya alınacak

''Orta riskli'' iller grubundaki Kastamonu'da İl Hıfzıssıhha Kurulu,  İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı tarafından il merkezine girişlerde kontrol noktaları oluşturulması kararı aldı.

Oluşturulan kontrol noktalarında normalleşme süreci kapsamında ''çok yüksek'' ve ''yüksek'' risk grubunda yer alan ilerden gelen vatandaşlar, vücut ısıları 38 derece ve üzerinde ise Kastamonu Valiliğince belirlenen yurtlara alınacak ve testlerinin negatif çıkmasının ardından belirttikleri adreste 10 gün zorunlu izolasyona tabi tutulacaklar.

Diğer yandan ateşi normal olan ve kentte ikamet etmeyen vatandaşlarda belirtecekleri adreste 10 gün zorunlu izolasyona girecekler. 

Kolluk kuvvetleri ile iş birliği içinde olacak olan muhtarlar, izolasyonda bulunanların takibini yapacak.

''Yüksek'' ve ''çok yüksek'' risk grubunda bulunan illerden gelen vatandaşlar arasında zorunlu karantina kapsamı dışında tutulacaklar olanlar ise şöyle;  eğitim, turizm maksadıyla gelenler, ticari ve tarımsal faaliyet yürüten şirketlerin temsilcileri ile kamu görevini yürütenler.

Ayrıca Kovid-19 testi pozitif çıkan vakalar ile yakın temaslı olduğu düşünülen kişilere de takip süreleri içinde semptomların gelişip gelişmediğine bakılmaksızın zorunlu olarak filyasyon ekiplerince test yapılacak.
 

Yorumlar (0)