Reyhanlı katliamının baş şüphelisi Memet Gezer, İstanbul'a getirildi!

2013 yılında Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan ve 52 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıların sorumlusu olduğu öne sürülen uyuşturucu baronu Memet Gezer, ABD'den Türkiye'ye iade edildi. Sabah saatlerinde İstanbul'a getirilen Gezer, polis tarafından teslim alındı.

GÜNDEM 30.06.2022, 10:38 30.06.2022, 10:49 Hakan Öksüz
Reyhanlı katliamının baş şüphelisi Memet Gezer, İstanbul'a getirildi!

Türkiye, 2013 yılının Mayıs ayında Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan bombalı saldırılarla şoke olmuştu. 11 Mayıs günü yapılan iki ayrı bombalı saldırı sonucu 52 kişi hayatını kaybetmiş ve 146 kişi yaralı olarak kurtulmuştu. 

Belediye binasının yanında ve PTT önünde yaşanan bombalı saldırıların planlayıcılarından biri olan Yusuf Nazik yargılanmış ve 2019 yılında 53 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası almıştı.

Yusuf Nazik, sorguda Memet Gezer'in ismini vermişti

Sorgusu sırasında uyuşturucu baronu Memet Gezer'in ismini veren Yusuf Nazik, emrin bu kişiden geldiğini itiraf etmişti. Bu itiraf sonrası Interpol ile iletişime geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, ABD'de tutuklu bulunan Memet Gezer'in Türkiye'ye iadesini talep etmişti.

Sabah saatlerinde İstanbul'a getirildi

ABD, uyuşturucu baronu Memet Gezer'in sınır dışı edilmesini ve Türkiye'ye iadesini kabul etti. Reyhanlı katliamının planlayıcısı olduğu ileri sürülen Memet Gezer, bu sabah saatlerinde İstanbul Havalimanı'na getirildi. Polis tarafından teslim alınan Gezer, İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına sevk edildi.

"Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama" suçundan hakkında kırmızı bülten çıkarılan Memet Gezer, Türkiye'de de 17 ayrı suçtan aranıyordu. 

Yorumlar (0)