Reyhanlı'da patlama: 3 kişi öldü

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir araçta meydana gelen patlamada araçtaki 3 Suriyeli öldü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Aracın içerisinde EYP olduğunu düşünüyoruz. Kimlikleri tespit edildi. Geçici kimliğiyle beraber Türkiye'de yaşayan Suriyeli. Araç seyir halindeyken patladı" diye konuştu.

GÜNDEM 05.07.2019, 23:26
Reyhanlı'da patlama: 3 kişi öldü

Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde 31 ML 278 plakalı otomobilde patlama yaşandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. 

Patlamada araçtaki 3 Suriyeliden 2'si olay yerinde öldü, biri yaralandı. İskenderun Devlet Hastanesinin yanık merkezine kaldırılan yaralı, burada öldü. 

Bomba imha timlerinin çalışma yaptığı bölgede, polis ekipleri de çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. 

TAMPON 7 KATLI BİNANIN ÇATISINA UÇTU

Yapılan incelemelerden sonra aracın enkazı kaldırıldı. Patlamayla birlikte otomobilin bazı parçalarının etrafa yayıldığı, tampon kısmının da 7 katlı bir binanın çatısına fırladığı görüldü. 

EL YAPIMI PATLAYICI ŞÜPHESİ

Hatay Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada,"Patlamanın araçtaki el yapımı patlayıcıdan meydana geldiği değerlendirilmekte olup, olaya karışan aracın Suriyeli sahibinin kimlik bilgileri tespit edilmiştir. Araçta bulunan kişilerin tüm bağlantıları araştırılmaktadır. Bütün birimlerimiz olayı tüm yönleriyle aydınlatmak için çalışmakta olup, meydana gelen olayda herhangi bir vatandaşımızda ve çevrede zarar meydana gelmemiştir. Olayla ilgili gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır." denildi.

BAKAN SOYLU: "KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamayla ilgili, "Aracın içerisinde EYP olduğunu düşünüyoruz. Kimlikleri tespit edildi. Geçici kimliğiyle beraber Türkiye'de yaşayan Suriyeli. Araç seyir halindeyken patladı" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)