Reyhanlı bombacısı yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Reyhanlı'daki terör saldırısının sorumlularından Ercan Bayat'ın yakalandığını açıkladı.

GÜNDEM 08.09.2020, 15:21 08.09.2020, 15:51
Reyhanlı bombacısı yakalandı

İçişleri Bakanlığının "Terörden Arananlar Listesi"nde mavi kategoride 3 milyon lira ödülle aranan Ercan Bayat yakalandı.

reyhanlı saldırısı Ercan Bayat

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Reyhanlı'daki terör saldırısının sorumlularından biri olan ve 3 milyon liraya kadar ödül ile mavi kategoride aranan Ercan Bayat isimli teröristin yakalandığını duyurdu.

"Polis Akademisi Mezuniyet Töreni"nde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, diğer taraftan 2016'dan bugüne kadar tam 768 kişiyi ikna ederek terör örgütü PKK'dan kurtardıklarını açıkladı.

reyhanlı saldırısı Ercan Bayat

Üzerinden Suriye rejimine ait silah taşıma ruhsatı çıkan Ercan Bayat'ın silah taşıma ruhsatını "Suriye Cumhuriyeti Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı" tarafından hazırlandığı ve "hizmet için" verildiği belirlendi.

reyhanlı saldırısı Ercan Bayat

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki terör saldırısının sorumlularından biri olan ve terörden arananlar listesinde mavi kategoride 3 milyon lira ödülle aranan Ercan Bayat'ın yakalandığını açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 11 Mayis 2013 tarihinde Reyhanlı'da 52 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı hatırlatarak, saldırıyı üstlenen "THKP-C Acilciler" ismi verilen sinsi planlar yapan örgüt önderlerinin sorumlularından bir tanesi olan ve terörden arananlar listesinde mavi kategoride yer alan Ercan Bayat'ın yakalanarak Hatay Terörle Mücadele şubeye getirildiğini bildirdi.

reyhanlı saldırısı Ercan Bayat

11 Mayıs 2013 tarihinde Hatay ilinin Reyhanlı ilçesinde iki ayrı bombalı araçla büyük bir saldırı düzenlenmiş ve saldırı sonucu 52 kişi hayatını kaybetmiş, 146 kişi de yaralanmıştı.

reyhanlı saldırısı

reyhanlı saldırısı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Hayat'ın Reyhanlı ilçesindeki terör saldırısının sorumlularından olan ve İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesi'nde 3 milyon lira ödülle mavi kategoride aranan Ercan Bayat'ın yakalandığını açıklaması, terör saldırısında yaşamını yitirenlerin yakınları tarafından heyecan ve sevinçle karşılandı.

Yorumlar (0)