Resulayn şehitlerine veda!

Suriye'nin Resulayn kentinde TSK'nın kontrol noktasına teröristlerce yapılan bombalı saldırıda şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlandı.

GÜNDEM 09.01.2020, 17:35
Resulayn şehitlerine veda!

Resulayn ilçesinde dün akşam saatlerinde TSK'nın kontrol noktası yakınlarında teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi.

Saldırıda 3 silah arkadaşı ile birlikte şehit olan Uzman Çavuş Erol Yanık için Bahaeddin Nakıboğlu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Şehidin tabutuna kapanan şehidin annesi Halise Yanık ve nişanlısı Melek Şanlı, uzun süre ağladı. Şehidin askeri üniformasını giyerek asker selamı veren nişanlısı Melek ile bir başka akrabası genç kız gözyaşlarına engel olamadı.

“Yüzüğümü hala çıkarmadım"

Nişanlısının ardından gözyaşı döken Melek Şanlı, “Yüzüğümü hala çıkarmadım. Parmağımda duruyor” diyerek feryat etti.

Halil Karakoç, Mersin'de defnedildi

Piyade Uzman Onbaşı Halil Karakoç, için Mersin'de tören yapıldı.

Şehidin cenazesi kılınan namazın ardından Akbelen Mezarlığı'nda gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Fatih Akbulut

Saldırıda şehit olan 4 askerden Piyade Uzman Onbaşı Fatih Akbulut'un cenazesi, Şarlıurfa'da yapılan törenin ardından helikopterle Mardin'e, oradan da karayoluyla baba evinin bulunduğu Midyat ilçesindeki Bağlar Mahallesi'ne getirildi.

Burada alınan helalliğin ardından baba Mehmet Şerif Akbulut, anne Ayşe Akbulut ve kardeşleri şehidin cenaze aracındaki tabutuna sarıldı.

Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Sina Köse

Yapılan saldırıda İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Sina Köse, memleketi Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Taşobası Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. 

Şehidin eşi Yeter, babası Hacı ve annesi Songül Köse, cenaze töreni boyunca gözyaşlarına engel olamadı. Anne Songül ve baba Hacı Köse, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Oğlunun tabutuna sarılan Songül Köse, "Canım oğlum, kuzum benim" diyerek feryat etti.

Yorumlar (0)