Resmi Gazete’de yayımlandı: Hatay, Erzurum, Diyarbakır…

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı kararları yayımlandı. Buna gör Hatay ve Bolu’da bazı taşınmazların acil bir şekilde kamulaştırılmasına yönelik karar alınırken Erzurum ve Diyarbakır’da da bazı bölgeler kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildiler.

GÜNDEM 22.04.2022, 10:19 22.04.2022, 17:38
Resmi Gazete’de yayımlandı: Hatay, Erzurum, Diyarbakır…

Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan kararlara göre Bolu’nun Gerede ilçesinde yer alan Demirciler mahallesi sınırları içinde bulunan ve gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde aktif fay hattı üzerinde ve çevresindeki tampon bölgede kaldığı tespit edilen 41 adet taşınmazın acil bir şekilde kamulaştırılmasına ilişkin karar verildi. İlgili taşınmazlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında kamulaştırılacak. Hatay’ın Antakya ilçesinde yer alan ve Aksaray ve Emek mahalleleri sınırları içinde bulunan 7 özel mülkün de üzerinde yer alan yapılar ile birlikte sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarının oluşturulabilmesi ve afet riski bertarafı amacıyla aynı bakanlık tarafından kamulaştırılmasına ilişkin karar alındı.

Diyarbakır ve Erzurum’da kentsel dönüşüm ve gelişme alanları belirlendi

Diyarbakır’da Yenişehir ilçesinde yer alan Dokuzçeltik mahallesi sınırları içinde bulunan bazı alanlar ise Erzurum’da yer alan Palandöken ve Yakutiye ilçeleri içinde bulunan bazı alanlar da gelişim ve kentsel dönüşüm proje alanları ilan edildi. İlan edilen alanlar içerisinde kentsel dönüşüme konu olan ve harca esas değer üzerinden belediyelere verilen Hazineye ait taşınmazlar da gelişim ve kentsel dönüşüm proje kapsamında yapılacak uygulamalardan önce satılamayacak. Verilen kararlarda söz konusu bölgelerin kroki, sınır ve koordinat bilgileri de paylaşıldı.

Yorumlar (0)