Resmi Gazete'de yayımlandı! Hangi il kaç milletvekili çıkaracak?

Yüksek Seçim Kurulu'nun, illere göre milletvekilleri dağılımını belirleyen kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

GÜNDEM 05.04.2022, 07:46 05.04.2022, 15:48
Resmi Gazete'de yayımlandı! Hangi il kaç milletvekili çıkaracak?

Bugünkü Resmi Gazete sayısında YSK Başkanlığı’nın yayımladığı kararda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev alacak olan 600 milletvekilinin illere göre dağılımı açıklandı. 

İllere göre milletvekili dağılımı

Söz konusu kararda, hangi ilden kaç milletvekilinin seçimde çıkarılacağı ve illerin kaç seçim bölgesinden oluşacağı tespit edildi.

Dağılımın ve kurulan seçim bölgelerinin, Türkiye İstatistik Kurumu'ndan güncel olarak alınan nüfus verilerine göre yapıldığı aktarıldı. 124 numaralı YKS kararında, 18'den fazla milletvekili çıkaracağı belirlenen İstanbul ve Ankara’nın 3 seçim bölgesine, Bursa ve İzmir’in ise 2 seçim bölgesine ayrıldığı kaydedildi. 18'den az milletvekili çıkaran diğer kentlerin ise tek bölge şeklinde seçime gireceği belirtildi.

En fazla milletvekili İstanbul’dan çıkacak!

Buna göre; 3 seçim bölgesi bulunacak olan İstanbul’dan toplam 98, 3 seçim bölgesi olan Ankara’dan 36, 2 seçim bölgeli İzmir’den 28 ve Bursa'dan ise toplam 20 milletvekili çıkararak Meclis’e gönderilecek.

Yorumlar (0)