"Rejimin ateşle oynamaması gerekiyor"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Suriye'nin İdlib kentinde Türk konvoyuna yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin, "Rejimin ateşle oynamaması gerekiyor. Askerlerimizin güvenliği için ne gerekiyorsa yaparız." dedi.

GÜNDEM 20.08.2019, 14:57
"Rejimin ateşle oynamaması gerekiyor"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, El Salvadorlu mevkidaşı Alexandra Hill ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Bakan Çavuşoğlu, dün Suriye'nin İdlib kentindeki 9 Numaralı Gözlem Noktası'na intikal etmekte olan Türk askeri konvoyuna yönelik hava saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Çavuşoğlu, "Rejimin ateşle oynamaması gerekiyor. Askerlerimizn güvenliği için ne gerekiyorsa yaparız. Ama işin o noktaya gelmesini temenni etmeyiz. Bir an önce siyasi sürece odaklanmamız lazım. Zaten Eylül ayında biliyorsunuz üçlü zirve gerçekleşecek." dedi. 

Bu saldırının ardından Rus makamlarıyla temasların devam ettiğini kaydeden Çavuşoğlu, gözlem noktalarının güvenliği için gerekeni yapacaklarına dikkat çekti. Çavuşoğlu, "İdlib'deki 9. gözlem noktasını başka yere taşıma gibi bir niyetimiz yok." diye konuştu.

"İkinci Münbiç sürecini işletemeyecekler"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile varılan 'Suriye'de güvenli bölge mutabakatı'na da değindi. Bakan Çavuşoğlu, "ABD'nin ikinci Münbiç sürecini işletmesine müsaade etmeyeceğiz." dedi.   

Çavuşoğlu, "Anlaştığımız konular var, anlaşamadığımız konular var. Müzakere süreci olmazsa bizim kendi planımız var. Sayın Cumhurbaşkanı da söyledi, harekat konusunda hazırlıklarımız var." ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar (0)