Refakatsiz çocuklar için sorgulama ekranı: Bakanlık açıkladı

11 ili etkileyen depremlerde enkazdan kurtarılan ve kimliği henüz belirlenemeyen 213 çocuk bulunduğunu açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Bakanlık olarak internet sitesi üzerinde refakatçisi bulunmayan çocuklar adına bir arama ekranı oluşturduk” dedi.

GÜNDEM 22.02.2023, 15:06
Refakatsiz çocuklar için sorgulama ekranı: Bakanlık açıkladı

Bir televizyon programına katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, burada açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesindeki refakatsiz çocuklar için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bakan Yanık, “213 çocuğumuzun henüz kimliği tespit edilemedi” dedi.

“Çalışmaları yakından takip ediyoruz”

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin sonrasında devamlı olarak bölgeye gidiş geliş yaptığını dile getiren Yanık, “Kamu ve bakanlık olarak, depremzede çocuklarımızın, vakıf, dernek ya da üçüncü şahıslara verilmesi gibi bir konu asla söz konusu değildir. İlk andan başlayarak biz Bakanlık olarak oldukça ivedi bir şekilde çocuk hizmetlerimizi sahada oluşturduk, diğer kuruluşlarımız ve kurumlarımızla temasımızı gerçekleştirdik. AFAD idaresindeki çalışmalarımızı sağladık ve çok kısa bir sürede depremzede çocuklarımızı fazlasıyla izliyoruz." diye konuştu.

“Sorgulama ekranı açıldı”

Ankara'ya sevk edilen çocuklar içerisinde 0-1 yaş aralığında 42 çocuk olduğunu ifade eden Yanık, bu çocukların kimliklerinin tespit edilmesi ve ailelerinin belirlenmesi hususunda çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Bugünden başlayarak refakatsiz çocuklar için Bakanlığın internet sitesinde bir sorgulama sayfası açıldığını dile getiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, “Web sitemiz üzerinden refakatsiz çocuklar adına arama modülü ekledi. Çocuğunun ismi, soy ismi ve T.C. kimlik numarası girilerek buradan sorgulama yapılabilir” dedi. 

Sorgulama ekranı için tıklayınız.

Yorumlar (0)