Rasim Özdenören ebediyete uğurlandı

Erdoğan, 'Yedi Güzel Adam'ın son temsilcisi olan Rasim Özdenören'in cenaze merasimine iştirak etti.

GÜNDEM 24.07.2022, 18:45 25.07.2022, 09:20
Rasim Özdenören ebediyete uğurlandı

Yazar Rasim Özdenören için bugün ikindi vakti Eyüp Sultan Camisi'nde gerçekleştirilen cenaze merasimine iştirak eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazının eda edilmesinin akabinde gerçekleştirdiği konuşmada, Özdenören'in 'Yedi Güzel Adam'ın son temsilcisi olduğunu anımsattı.

"Çok fazla söze gerek yok"

Özdenören'i hep beraber Hakk'a uğurladıklarını kaydeden Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

"Allah'ım bizleri sevgili habibinin 'liva-ül hamd' adıyla müsemma sancağının altında haşrü cem eylesin. Bütün ailesi, bütün onun okurları, izleyenleri hep beraber tezkiyemizi gerçekleştirdiğimiz gibi Allah'ın izniyle Rasim ağabeyimizin ebedi alemde beraber olmak, onu eserleriyle yaşamak, bizler için çok farklı olacak, bizlere ayrı bir kuvvet katacaktır, buna olan inancımız tam. Çok farklı bir insandı, adeta medeniyetimizin kuruluşunda ayrı bir yeri, ayrı bir konumu olan insandı. Böyle değerli bir ağabeyimizi, böyle kıymetli bir büyüğümüzü bugün hep beraber Hakk'a uğurluyoruz. Sizlerin buradaki tezkiyesi onun için zaten her şeyi ifade ediyor. Çok fazla söze gerek yok."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının akabinde merhumun tabutuna omuz verdi.

Rasim Özdenören kimdir?

Rasim Özdenören, Kahramanmaraş'ta 20 Mayıs 1940'ta dünyaya geldi. Şair Alaaddin Özdenören ile ikiz kardeştir. Okumaya ve yazmaya olan merakı küçük yaşlarda başladı. Çocukluğunda farklı kentlerde ikamet etti. İlk ve ortaöğretimine bir dönem Kahramanmaraş'ta devam eden Özdönören, ardından Malatya'da daha sonra ise Tunceli'de devam etti. Lise mezuniyetinden sonra başarıyla İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü'nü tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne başladı. Buradan da 1967'de mezun oldu. Mesleki hayatına katkı sağlamak ve yüksek lisans yapmak için 1970'te ABD'ye gitti. İki yıl burada kaldı. Ardından tekrar Türkiye'ye dönüş yapan Özdenören, Devlet Planlama Teşkilatı'nda 1971'de uzman olarak göreve başladı. Özdönören, 1975 tarihinde Kültür Bakanlığı Bakan Müşavirliği yaparken, aynı kurumda üç yıl boyunca da müfettişlik görevini sürdürdü. Ardından yazar olmak için görevinden ayrıldı.









Yorumlar (0)