Rahşan Ecevit'in son isteğiydi... Teklif hazırlandı!

97 yaşında hayatını kaybeden Rahşan Ecevit'in eşinin yanına defnedilebilmesine imkân sağlayan kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. 

GÜNDEM 18.01.2020, 17:26 18.01.2020, 17:38
Rahşan Ecevit'in son isteğiydi... Teklif hazırlandı!

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi ve Demokratik Sol Parti'nin (DSP) kurucusu Rahşan Ecevit'in vasiyeti üzerine Devlet Mezarlığı'nda eşinin yanına defnedilebilmesine imkân sağlayan kanun teklifi, 5 partinin ortak imzasıyla hazırlandı. 

Kanun teklifi, devlet mezarlığına defnedilen kişilerin eşlerinin de vasiyetleri üzerine aynı yere defnedilebilmesini öngörüyor.

1 Ocak 2020 tarihinden geçerli olmak üzere kanunun, yayım tarihinde yürürlüğe gireceği ifade edildi. 

"Ortak bir kanun teklifi hazırlama konusunda anlaşmaya varıldı"

Diğer yandan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 97 yaşında hayatını kaybeden Rahşan Ecevit'in vasiyetinin yerine getirilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un görüşmede bulunduğu kaydedilerek, "Görüşmede, vasiyetin sağlanması için yasal bir değişiklik ihtiyacı olduğu konusunda bir değerlendirme yapıldı. Cumhurbaşkanımızın konuya olumlu baktığı ifade edildi. Bunun üzerine Meclis Başkanımız Mustafa Şentop, siyasi partilerin Grup Başkanvekilleri ile temasa geçerek, bir kanunun teklifi hazırlanmasıyla ilgili istişarede bulundu. Bunun üzerine 5 parti grubu ortak bir kanun teklifi hazırlama konusunda anlaşmaya vardı." ifadeleri kullanıldı.

TBMM'ye sunulan kanun teklifinin, hızlıca gündeme alınacağı kaydedildi. 

Yorumlar (1)
Nur 4 yıl önce
Guzel insan, nur icinde yat.