PYD kahpelik yaptı: 4 SMO savaşçısı şehit oldu

TSK ve SMO karşısına erkekçe çıkamayan bölücü terör örgütü YPG/PKK'lı teröristler her türlü kahpeliği deniyor. Teröristlerin kılık değiştirerek kurduğu pusuya düşen 4 savaşçı şehit oldu.

GÜNDEM 11.10.2019, 11:43 11.10.2019, 16:21
PYD kahpelik yaptı: 4 SMO savaşçısı şehit oldu

Barış Pınarı Harekâtı'nda Suriye Milli Ordusu mensubu 4 savaşçı şehit oldu.

Barış Pınarı Harekâtında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ortak Harekât yürüten Suriye Milli Ordusu mensubu (SMO) 4 savaşçı, teröristlerin pususunda şehit oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen Barış Pınarı Harekâtı kapsamında, bölücü terör örgütü YPG/PKK'lı teröristlerin, Tel Abyad ilçesindeki pususunda, 4 Suriye Milli Ordusu savaşçısı şehit oldu.

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yerle bir etmek, bölgede barış ve huzur sağlamak amacıyla TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) tarafından başlatılan ve Suriye Milli Ordusu (SMO) unsurlarınca desteklenen Barış Pınarı Harekâtı hedeflendiği gibi ilerliyor.

YPG/PKK'lı teröristlerden kahpe tuzak!

Suriye Millî Ordusu (SMO) kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Tel Abyad'ın doğusunda Dedat köyündeki YPG/PKK'lı teröristler, Suriye Millî Ordusu savaşçılarının bölgeye yaklaşması üzerine, askerî muhaliflerin kılığına girdi.

Kendilerini Suriye Millî Ordusu savaşçısı gibi gösterip çok sayıda sivili alıkoyan YPG/PKK'lı teröristler, köyde bu şekilde gizlendi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ortak hareket eden Suriye Millî Ordusu (SMO) savaşçılarının köye girmesiyle bölge halkının bir kısmı terör örgütü YPG/PKK'nın bölgeden çekildiğini aktardı. Bunun üzerine, köyde gizlenen YPG/PKK'lılar, arama-tarama çalışması yapan Suriye Millî Ordusu savaşçılarını pusuya düşürdü.

Çatışmalar sonucu 4 Suriye Millî Ordusu savaşçısı şehit oldu, 3 Suriye Millî Ordusu savaşçısı yaralandı. Pusuya düşülmesinin ardından askerî muhalifler köyden çekildi.

Toparlanan Suriye Millî Ordusu mensubu savaşçılar, Daha sonra yeniden gelerek, köyü teröristlerden temizledi.

Barış Pınarı Harekâtı kapsamında, Dedat köyü dün terörden arındırılan 11 köy içerisinde bulunuyor.

Yorumlar (0)