PYD'den kaçan 24 terörist teslim oldu

Fırat'ın doğusuna yönelik Barış Pınarı Harekâtı planlandığı gibi başarıyla devam ederken başka çarelerinin kalmadığını gören teröristler silah bırakıyor. 480 teröristin etkisiz hâle getirildiği harekâtta 24 terörist de bugün güvenlik güçlerine teslim oldu.

GÜNDEM 13.10.2019, 14:28 13.10.2019, 15:00
PYD'den kaçan 24 terörist teslim oldu

Fırat'ın doğusuna yönelik Barış Pınarı Harekâtı planlandığı gibi başarıyla devam ederken başka çarelerinin kalmadığını gören teröristler silah bırakmaya başladı. Bugün 24 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) tarafından Fırat'ın doğusundaki teröristlere yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekâtı, planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor.

Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklı hakları

Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK'nın (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) terörle mücadeleye yönelik ilgili kararları ve Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde yer alan "meşru müdafaa hakkı" çerçevesinde gerçekleştirilen harekat, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra ediliyor.

TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri), Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında olduğu gibi, Barış Pınarı Harekâtı'nın da planlama ve icrasında sadece teröristler ile bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçleri hedef alıyor.

TSK'nın sivil hassasiyeti

Barış Pınarı Harekâtı kapsamında sivil, masum kişilerin ve harekat bölgesindeki tarihi, kültürel, dini yapılar ve altyapı tesisleri ile bölgede bulunması muhtemel dost ve müttefik ülke unsurlarının zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösteriliyor.

MSB'den (Milli Savunma Bakanlığı) yapılan açıklamada, harekat kapsamında 480 teröristin etkisiz hale getirildiği duyurulmuştu.

Çaresiz kalınca örgütten kaçıp teslim oluyorlar

TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) harekât sahasındaki ilerlemesi sürerken bazı teröristler kaçmaya başladı.

Belirlenen hedeflerin karadan ve havadan tek tek vurulmasının ardından başka çarelerinin kalmadığını anlayan bölücü terör örgütü mensupları, silahlarını bırakarak güvenlik güçlerine teslim oluyor.

Son edinilen bilgi ise 24 teröristin Mehmetçik'e teslim olduğu yönünde.

Terör örgütünden kopmaların artması üzerine çaresiz kalan elebaşıların, bunu önlemek için "örgüt içi infaz" dahil çeşitli yöntemlere başvurdukları ifade ediliyor.

Yorumlar (0)