Putin’in uzun beyaz masası yeniden gündemde: Meğer masa servet değerindeymiş

Moskova'da yapılan kritik görüşmelerin konuşulduğu uzun beyaz masa yine gündeme oturdu. Önceki gün Rus lider Vladimir Putin, Ukrayna konusunu konuşmak için Moskova’yı ziyaret eden BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’i de daha önce ağırladığı batılı misafirleri gibi yine bu uzun masada ağırladı. Görüşmeler sırasında siyasi liderlerin aralarına uzun mesafe koyan bu masaya ilişkin detaylar ise ortaya çıktı.

GÜNDEM 28.04.2022, 15:35 28.04.2022, 17:19
Putin’in uzun beyaz masası yeniden gündemde: Meğer masa servet değerindeymiş

İtalyan Corriere dela Serra gazetesinin yaptığı habere göre çok konuşulan bu masayı, 25 sene önce İtalya’nın Cantu şehrindeki ‘Oak’ isimli şirketin de sahibi olan iç mimar Renato Pologna tasarlamış. 6 metre uzunluğundaki masa 2.5 metre genişliğe sahip. Meşe ağacından yapılan masanın üzerinde yapraklar bulunuyor. O dönemde yaklaşık olarak 20 bin Euro’ya satılan masanın şu an ki fiyatı 100 bin Euro kadar. Yani yaklaşık olarak 1.5 milyon liraya tekabül ediyor.

‘’Beyaz uzun masa, büyük ve benzersiz bir parça’’

İç mimar Renato Pologna, bu masanın 1995 senesinde Kremlin’e teslim edildiğini söyledi. Ayrıca Pologna, masanın, o zamana kadar Kremlin’e teslim edilen siparişlerden en büyüğü olduğunu ve aynı zamanda benzersiz bir parça olduğunu da ifade etti.

Guterres ile yaptığı görüşmeye ilişkin Rus lider Putin, Ukrayna devletiyle diplomatik alanda anlaşma sağlayabildiğini umduğunu, bu konu için müzakerelerin organize edildiğini ve görüşmeye gelenleri reddetmediklerini söyledi. Türkiye’yi ziyaret ettikten sonra Moskova’ya giden Antonio Guterres’in bugün itibari ile Kiev’de olması planlanıyor.

Yorumlar (0)