Putin’den dünyaya çağrı: Rusya ile ilişkilerinizi düzeltin

Rusya Başkanı Vladimir Putin ülkelerin Rusya’ya ambargo ve yaptırım uygulamasının ardından dünyaya çağrıda bulunarak ülkelerin Rusya ile ilişkilerini düzeltmesi gerektiğini belirtti.

GÜNDEM 04.03.2022, 16:08
Putin’den dünyaya çağrı: Rusya ile ilişkilerinizi düzeltin

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan çatışmaların 9. Gününde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den tüm dünyaya bir çağrı geldi. Son 9 günde Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalede bulunması üzerinde tüm dünyada birçok ülke ve şirket Rusya’ya karşı yaptırımlarda bulunmuştu. Artan ambargoların ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tüm dünyaya seslenerek ülkelerin Rusya ile olan ilişkilerini normalleştirmesini talep etti.

“İlişkilerinizi düzeltin”

Putin bu çağrısının yanı sıra ülkelere verdikleri ekonomik sözleri de yerine getireceklerini vurguladı. Putin yeni bir Rus gemisinin kullanıma sunulması üzerinde düzenlenen bir etkinliğe video konferans ile katıldı. Putin katıldığı etkinlikte şu açıklamalarda bulundu:

Rusya zorluklara rağmen gelişmeye ve büyümeye devam edecek. Ülkedeki lojistik ve ulaştırma altyapısına yatırımlar yapacağız. Bunu Kuzey Kutbu’nda yer alan bölgelerimizde, Baltık Denizi’nde ve Uzak Doğu’da hayata geçireceğiz. Komşularımıza karşı kötü bir niyetimiz bulunmuyor. Durumu daha da kötüleştirmemeleri adına kısıtlamaları ortadan kaldırmalarını tavsiye ediyorum. Tüm sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz.

Putin her şeyin planlara uygun ilerlediğini açıklamıştı.

Putin ayrıca Rusya Güvenlik Konseyi yetkilileri ile gerçekleştirdi bir görüşmede Ukrayna ile aralarında yaşanan savaş durumuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunmuştu. Putin şu ifadelere yer vermişti:

Rus askerleri Donbas’ta yer alan insanlar için savaşıyor. Bunun yanı sıra Batı’nın sınırlarımıza yakın yerlerde yarattığı tehditler ve Ukrayna’nın Nazizim’den arındırılması için gerekli mücadeleyi veriyoruz. Ukrayna ordusu Çinli ve Hindistanlı öğrencileri rehin tutuyor. Rus birlikleri ise çatışmanın olduğu bölgelerde insani koridorlar oluşturuyor. Askeri hareket planlarımız doğrultusunda ilerlemeye ve bölgedeki görevlerimiz başarıyla tamamlanmaya devam ediyor.

Yorumlar (0)