Putin: Erdoğan sözünü tutuyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, fikir ayrılığı yaşasa da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözünü tutan bir lider olduğunu ifade etti. 

GÜNDEM 17.12.2020, 17:15
Putin: Erdoğan sözünü tutuyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, basın toplantısında, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilere değindi. 

Rusya Devlet Başkanı Putin, bazı konularda fikir ayrılığı yaşa da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözünü tutan bir lider olduğunu belirtti.

Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye için iyi olduğunu düşündüğü her şey için sonuna kadar mücadele ettiğini aktardı. 

Rus lider, bu durumun, kiminle muhatap olunduğunun anlaşılması bakımından çok önemli olduğuna dikkat çekti. 

"Koronavirüs aşısı yaptıracağım"

Ülkesinde şu ana kadar 49 binden fazla insanın ölümüne neden olan yeni tip koronavirüse (Covid-19) değinen Putin, aşı yaptıracağını ifade etti.

"Dağlık Karabağ Azerbaycan'a ait"

Putin, Dağlık Karabağ meselesine ilişkin de açıklamada bulundu. Uluslararası hukuk açısından Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan'a ait olduğunu belirten Putin, söz konusu bölgenin statüsünün değişmemesi gerektiğini kaydetti.

"Savaş dış güçler yüzünden çıkmadı"

Rus lider, Dağlık Karabağ'daki savaşın dış güçler tarafından müdahalede bulunulduğu için çıkmadığını savunarak, söz konusu gerginliğin senelerdir var olduğunu söyledi. 

"İnsanların ölmemeleri önemli"

Dağlık Karabağ konusunda birçok anlaşmazlığın ve ihtilafların yaşandığını belirten Putin, sonuç olarak da Azerbaycan ile Ermenistan arasında savaş çıktığını ifade etti. 

Putin, artık insanların ölmediğini ve bunun çok önemli olduğunu kaydederek, diğer meselelerin daha az önemli olduğunu ekledi.

Yorumlar (0)