Putin'den 'korkutan' uyarı: 'Gıda krizi geliyor'

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 21'nci gününde de sürerken Rusya Devlet Başkanı Putin, “Ukrayna'ya operasyon başlatmaktan başka alternatifimiz yoktu” sözlerini kullanırken “Ukrayna'yı işgal etmek istemiyoruz” açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 16.03.2022, 17:40 16.03.2022, 17:47
Putin'den 'korkutan' uyarı: 'Gıda krizi geliyor'

Rusya lideri Vladimir Putin, Ukrayna’ya yönelik operasyonlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“Ukrayna’yı işgal etme niyetimiz yok”

Vladimir Putin, “Ukrayna'ya operasyon başlatmak dışında seçeneğimiz yoktu” sözlerini kullanırken “Ukrayna'yı işgal etmek gibi bir niyetimiz yok” açıklamasını yaptı. “Ukrayna’daki mevcut operasyonlarımız plana göre devam ediyor” sözlerini kullanan Vladimir Putin, “Ordumuz Ukrayna’nın, Donbas ve Kırım'a yönelik saldırı planlarını engelledi” açıklamasını yaptı. Görüşmeler için hazır olduğunu söyleyen Rusya lideri Putin, operasyonun bütün hedeflerine ulaşılacağını kaydetti.

“Dünyada gıda sorunları yaşanacak”

Putin, Rusya’ya yönelik açıklanana yaptırımlara tepki gösterdi ve “Yaptırımlar bütün dünya ekonomisine ciddi zararlar verdi, gıdayla ilgili tüm dünyada sorunlar yaşanacak” ifadelerini kullandı.

Vladimir Putin, “Yeni gerçekler, yapısal anlamda ekonomimizde değişikliklere yol açacak. Bunlar kolay olmayacak, daha fazla enflasyon ve işsizliğe sebep olacaktır.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)