Putin'den doğal gaz resti: Yalnızca ruble ile ödeyerek alabilirler

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Putin doğalgaz satışı ile ilgili bugün önemli açıklamalar yaptı. Putin, “dost olmayan ülkelere” artık ruble ile doğalgazı satacaklarını duyurdu.

GÜNDEM 23.03.2022, 16:39 23.03.2022, 17:49
Putin'den doğal gaz resti: Yalnızca ruble ile ödeyerek alabilirler

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Putin, doğalgaz satışına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. 

"Dost olmayan ülkelere ruble ile gaz satışı"

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ederken, Rusya Lideri Vladimi Putin, hükümet yetkilileri ile bugün bir araya geldi. Doğalgaz satışıyla ilgili konuşan Putin, “Dost olmayan ülkelere doğalgaz satışında Rus rublesine geçmeyi planlıyoruz” sözlerini kullandı. 

Rusya Lideri Vladimir Putin, yabancı devletlerin Rusya'nın varlıklarını dondurması ve Moskova'nın güveninin zedelenmesinden sonra Rusya'nın, dost olmayan ülkelere bundan sonra ruble ile gaz satışı yapmaya başlayacağını bildirdi. Putin, söz konusu değişikliklerin sadece ödemelerde kullanılan para birimine etki edeceğini ve merkez bankası ile hükümetin bu operasyonları rubleye geçirmek adına bir hafta içinde çözüm bulması gerektiğini ifade etti.

“Ruble değer kazanacak”

Başta AB olmak üzere “dost olmayan” devletler, aldıkları gazın ücretini ruble ile yapmak durumunda kalırsa, euro karşısında rublenin hızla değer kazanacağı tahmin ediliyor.

Putin, “Rusya, daha önce imzalanan anlaşmalarına bağlı olacak, vaat edilen fiyat ve hacimle alıcılara gaz tedarik etmeyi sürdürecek. Rusya, itibarına her zaman değer veriyor.” sözlerini kullandı

Yorumlar (0)