Putin açıkladı, Rusya'nın Ukrayna işgali başladı! ABD'den sert tepki!

Rusya lideri Putin'in, Ukrayna'nın doğusunda yer alan Donbas'a askeri operasyon başlattıklarını açıklamasından sonra başkent Kiev dahil olmak üzere ülkenin birçok bölgesinde patlama sesleri duyulmaya başladı. Bu karara Biden'dan sert tepki geldi. ABD lideri Biden, "ABD ve müttefikleri kararlılıkla buna karşılık verecektir" açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 24.02.2022, 07:43 24.02.2022, 16:05
Putin açıkladı, Rusya'nın Ukrayna işgali başladı! ABD'den sert tepki!

Ukraynalı yetkililer, Putin'in talimatı sonrasında Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin başladığını, ülkedeki patlama seslerinin füze saldırıları dolayısıyla ortaya çıktığını bildirdi.

Rusya, işgale başladı

Rusya'nın işgale başladığı açıklanırken, Ukrayna'nın hangi bölgelerinin vurulduğuna ya da can kaybı yaşanıp yaşanmadığına ilişkin bir bilgi verilmedi.

Rus ordusunun, ayrılıkçı alanların ötesine geçip geçmediğine yönelik bir açıklama gelmedi.

Rus Savunma Bakanlığı'ndan açıklama!

Rusya Savunma Bakanlığı, "yüksek hassasiyetli silahlarla" Ukrayna'daki askeri hava limanları, hava savunma sistemleri ve hava kuvvetlerinin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Biden'dan sert tepki: "Karşılık vereceğiz"

Biden, Rusya lideri Vladimir Putin'in, Ukrayna'nın doğusunda yer alan Donbas'a yönelik askeri operasyon başlattıklarını açıklamasından sonra yazılı bir açıklama yaptı.

Bu gece bütün dünyanın dualarının Ukrayna ile birlikte olduğunu söyleyen Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri operasyon başlatması ile ilgili "Bu saldırının sonuçları olacak yıkım ve ölümün tek sorumlusu Rusya'dır. ABD ve müttefikleri kararlılık ve birlikle karşılık verecektir." açıklamasını yaptı. Biden ayrıca, "Dünya, Rusya'dan hesap soracak." sözlerini kullandı.

Biden, bu gece Ukrayna'daki durumu Beyaz Saray'dan takip edeceğini ve ulusal ekipten düzenli bir şekilde güncellemeler alacağına dikkat çekerek, "Sabah saatlerinde G7 liderleri ile konuşacağım ve bundan sonra Rusya'nın Ukrayna'ya, küresel güvenliğe ve barışa ilişkin bu gereksiz saldırganlığı sebebiyle ABD ve müttefiklerinin cevabını duyurmak adına Amerikan halkına sesleneceğim." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)