Pucca erkeklere hakaretten 5 ay 18 gün hapis cezasına çarptırıldı

Sosyal medyada ‘Pucca’ lakabı ile tanınan Pınar Yıldırım’ın attığı bir tweette “Hala erkek denen aşağılık, karaktersiz cinsiyetten hoşlanmıyorum” demesi ona pahalıya patladı. Hakkında sosyal bir kesimi alenen aşağılama suçundan ihbar gelmesi üzerine savcılık 6 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmasını istemişti.

GÜNDEM 22.10.2021, 14:03
Pucca erkeklere hakaretten 5 ay 18 gün hapis cezasına çarptırıldı

O kadar eşcinselli dizi izledim, film üstüne film bitirdim yok yok yok! Hala erkek denen aşağılık, karaktersiz cinsiyetten hoşlanmıyorum” tweet’i için hakkında adli makamların soruşturma başlattığı sosyal medyada 'Pucca' lakabı ile tanınan Pınar Yıldırım'a 5 ay 18 gün hapis cezası verildiği bildirildi. Yıldırım’ın daha önce uyuşturucuya özendirmek suçundan da ceza aldığı biliniyor.

Ünlü fenomen kendi sosyal medya hesabından şunları söyledi: “Sanki Zaytung haberi. Resmen erkeklere hakaret ettiğim için 5 ay hapis cezasına çarptırıldım. Kıyaslamak istemezdim ama, ülkede bu kadar kadın cinayeti işlenirken siz ciddi misiniz? Bu dava dünyanın en saçma davaları sıralamasında kesin ilk on sıraya girer. İşin bir diğer kısmı olarak da uyarmamıza rağmen dava dosyasında tweet’in sonuna “erkeklerden hoşlanmıyorum” diye bir ibare eklenmiş. Umarım daha sonra bunun için de bir bilir kişi atamazlar. Zaten başıma ne geldiyse onlardan geldi” diyerek tepki gösterdi.

Paylaşımla ilgili ihbar gelmiş

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede Pınar Yıldırım isimli şahsın sosyal medyayı kullanarak halkın bir kısmını sosyal sınıf, din, cinsiyet ve mezhep farklılığına dayanarak aşağıladığı ve ihbar edildiği açıklanmıştı.  

İhbarın ardından başlatılan soruşturma sonucunda, kişinin söz konusu suça yönelik paylaşım yaptığı tespit edildi. İddianamede, 19 Temmuz 2020 günü yapıldığı belirlenen paylaşımda “O kadar eşcinselli dizi, film izledim. Yok yok! Hala erkek denen o karaktersiz, aşağılık, cinsiyetten hoşlanmıyorum” ifadelerine yer verildi.  

”Yanlış bir çıkarım yapılmış”

Savcılık Pınar Yıldırım’ın bu tweetinden dolayı 6 aydan 1 yıla hapis ile cezalandırılmasını istedi.

 Yıldırım’ın ifadesinde paylaşımı kendi yaptığını kabul ettiğini, o dönem eşi olan Osman Karagöz ile karşılıklı atışmalar esnasında bu paylaşımı yaptığını belirttiği ifade edildi. O dönemde bu tweet’inden dolayı kimseden bir tepki görmediğini, yanlış bir çıkarım yapılarak suçlandığını, asla suç işleme kastı olmadığını ve suçlamaları asla kabul etmediğini söylediği bildirildi.  

Yorumlar (0)