PTT'nin 'e-apostil' hizmeti e-Devlet'te: 120 ülkede geçerli!

PTT AŞ, elektronik ortamda hazırlanan resmi evrakların gerçekliğinin tasdik edilerek farklı bir ülkede yasal bir şekilde kullanılmasına imkan tanıyan "e-apostil" hizmetini e-Devlet üzerinden sunmaya başlıyor.

GÜNDEM 27.04.2022, 14:19 27.04.2022, 17:10
PTT'nin 'e-apostil' hizmeti e-Devlet'te: 120 ülkede geçerli!

PTT AŞ'den gelen açıklamada, vatandaşlara daha kaliteli ve hızlı hizmet vermek için e-apostil başvuru sürecinin hızlandırılabilmesi için firmanın Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı ve Türksat ile gerçekleştirdiği çalışmalar sona erdi. 

Dünyanın her yerinden hizmetten faydalanılacak

PTT’nin sunduğu hizmet, e-Devlet hesabı bulunan bütün vatandaşların, dünyanın her yerinden elektronik başvuru yapabilmesine imkan tanıyor.

Kurumlar arasında oluşan belge trafiğini azaltarak başvuru ve diğer süreci kısaltan e-apostil hizmetiyle birlikte vatandaşlar bu sayede zamandan tasarruf sağlıyor.

İşlemler, e-Apostil hizmetiyle birlikte elektronik olarak güvenli zaman damgası ve elektronik imzayla gerçekleştiriliyor.

Vatandaşlar, e-Devlet veya a-Apostil web sitesinden ya da e-Devlet uygulaması yoluyla hesaplarına girerek tek ekranla adli sicil kaydı belgesi hazırlayıp e-apostil taleplerini iletebiliyor. 

Hazırlanan belgeler, Lahey Konvansiyonuna taraf olan 120'yi aşkın ülkede geçerli kabul ediliyor. Öte yandan e-apostil belgelerinin doğruluğu, belge üzerindeki karekodla teyit edilebiliyor.

Yorumlar (0)