PTT'den hasar kaydı sorgulama müjdesi!

PTT AŞ, “ikinci el araç verisi paylaşma” hizmetlerini geliştirmeye devam ediyor.

GÜNDEM 21.10.2019, 12:25 21.10.2019, 12:33
PTT'den hasar kaydı sorgulama müjdesi!

Halihazırda ikinci el araçların kilometre bilgilerini sunmakta olan PTT artık hasar kaydı verilerini müşterilere paylaştırmada iyileştirmeye giriyor.
PTT’nin “Araç Hasar Sorgulama”, “Araç Hasar Detay Sorgulama” ve “Araç Değişen Parça Sorgulama” başlığındaki üç ayrı hizmetine, PTT Bank internet bankacılığı aracılığı ile erişilebiliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından edinilen bilgiye göre, Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ve PTT AŞ arasında “Bilgi Paylaşımı Esaslarının Düzenlenmesine Dair Protokol” 16 Kasım 2017 tarihinde imzalandı. İmzalanan protokolün PTT tarafından sunulan uygulama sayesinde, ikinci el araç piyasasında birçok mağduriyete sebep olmuş olan “kilometre sıfırlanması” esasa alındı.

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğünün PTT’ye açtığı veri tabanının sağladığı hizmet sayesinde; müşteriler, sorgulama yapmak istedikleri araçların plaka ya da şasi numarasını girerek, hasar kaydı ve değişen parça bilgilerini 6 lira karşılığında elde edebilecek.

Kilometre kaydı sorgulaması yaklaşık 1 milyon 531 bine ulaştı

Araçların muayenesinde  en güvenilir kilometre bilgisini sağlayan PTT’den kilometre kaydı sorgulaması, yaklaşık 1 milyon 531 bine ulaştı. PTT Bank internet bankacılığı dışında alternatif olarak iki ayrı kanaldan sorgulamalar yapılabiliyor. Verilere e-ticaret platformları; “www.epttavm.com” ve “HGS-Online Bakiye Yükle” mobil uygulaması aracılığıyla erişilebiliyor.

Daha önce PTT’de her biri ayrı ayrı 8 TL karşılığında sorgulanabilen; “Araç Hasar Sorgulama”, “Araç Hasar Detay Sorgulama” ve “Araç Değişen Parça Sorgulama”, artık PTT Bank internet bankacılığı kullanılarak ulaşılabiliyor. PTT’nin bu hizmeti yakın zamanda şirkete ait diğer e-ticaret platformlarına taşınacağı da belirtildi.

SBM ile de aynı bilgiler sorgulanabiliyor

Aynı hizmeti, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliğine bağlı  tüzel kişiliğe sahip kurum olan SBM “Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi” de veriyor. Aracın plakası ya da şasi numarasını 5664’e mesaj atarak 8,50 TL karşılığında aracın detaylı hasar kaydı ve değişen parça bilgileri edinilebiyor.

Yorumlar (0)