PTT de Adalar'da doğa dostu elektrikli araçlara yöneldi

PTT'nin doğa dostu elektrikli araçları, Kınalıada, Heybeliada, Büyükada ve Burgazada'da hizmet yapmaya başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Doğa dostu elektrikli araçlar ile hem çevre güzelliklerinin korunması hem de karbon salınımının düşürülmesi amaçlanıyor." dedi.

GÜNDEM 12.01.2021, 17:46 13.01.2021, 13:32
PTT de Adalar'da doğa dostu elektrikli araçlara yöneldi

PTT'nin doğa dostu elektrikli araçları, Kınalıada, Heybeliada, Büyükada ve Burgazada'da hizmete girdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre PTT, tarihi ve doğal güzelliklerin bulunduğu İstanbul'a bağlı Adalar ilçesinde yenilikçi bir planlamayı uygulamaya koydu.

PTT'nin doğa dostu ve 3 tekerlekli elektrikli taşıtları, Kınalıada, Heybeliada, Büyükada ve Burgazada'da hizmete başlarken, elektrikli bisikletle de dağıtım çalışmalarına başlandı.

Yeni uygulamanın sayesinde kargolar ve posta iletileri, nostaljik dizayna sahip taşıtlarla adreslere daha hızlı bir şekilde ulaştırılıyor. 



Adalar sakinleri de doğa dostu araçlara büyük bir ilgi gösteriyorlar.

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Doğa dostu elektrikli araçlar ile hem çevre güzelliklerinin korunması hem de karbon salınımının düşürülmesi amaçlanıyor. Çevre ile uyumlu, doğa dostu uygulamaları hayata geçirmeyi sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)