Provokatörlere geçit yok: 172 içeriğe işlem yapıldı

İçişleri Bakanı Soylu, AFAD Koordinasyon Merkezi’nde yaptığı açıklamada sosyal medyadan provokatif paylaşımların belirlendiğini ifade ederek 172 işlem yapıldığı bilgisini paylaştı.

GÜNDEM 06.08.2021, 00:00 07.08.2021, 11:08
Provokatörlere geçit yok: 172 içeriğe işlem yapıldı

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’yle İçişleri Bakanı Soylu, Marmaris’te AFAD Koordinasyon Merkezi’nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Yangınlara dair son durum bilgisinin verilmiş olduğu toplantıda konuşma yapan Soylu, sosyal medyadan yapılan provakasyonlara değindi:

172 provokatif içeriğe işlem gerçekleştirildi

Soylu şunları söyledi:

“… Sosyal medya üzerinden de boş durmayanlar bulunuyor. Şimdiye dek 3 bin 246 içeriği belirledik. Bunlar arasında ise 172’sine işlem yapıldı.”

“11 bin 844 evden 36 bin 356 vatandaşımızın tahliyesi sağlandı”

Yangından dolayı yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyen Soylu, yangına dair mücadelenin kararlı bir şekilde sürdüğünü ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdiye dek 54 farklı birimden yangından dolayı 11 bin 844 haneden 36 bin 365 vatandaşımızın tahliyesi sağlandı. Bu yalnızca Muğla öleğindeki sayı. Bunların bir kısmı KYK misafiri oldu, bir kısmı, çadırlarda ve konteynerlarda barınıyorlar. Bir kısmı ise, yakınları, aileleri, akrabaları veya şehirde evi bulunuyorsa oraya intikal ettiler. bir taraftan Karayolları, öte yandan jandarmamızın koordinasyonunda ve Sahil Güvenlik ile bütün birimlerimiz, TSK’yla beraber bu afet sürecini yönetmeye dair güçlü bir irade ortaya koydu.”

Binaların hasar tespiti

Yangından dolayı karşı karşıya kalınan bir başka konunun ise bina sorunu olduğunu ifade eden Soylu, “Konuya ilişkin Çevre Bakanlığımızın koordinasyonunda Muğla’da bin 943 bağımsız bölümle 971 bina tespiti gerçekleştirilmişti. Bunların bir bölümünde az hasar bulunuyor, bir bölümünde ağır hasar, bir bölümünde orta hasar yer alıyor, bir bölümü ise yıkık durumda. Toplamda bakıldığında ise yıkık ve ağır hasarlı, acil yıkılacak konumda 156 bina var. 77 konut da aynı kapsamda. Hem Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hem de AFAD, toplamda buraya 20 milyon TL’lik bir yardım gönderdi.” dedi.

Kızılay da tüm ihtiyaçları karşılıyor

Soylu sözlerine, Kızılay’ın da yangın döneminde 200 bin litre su dağıtımı yaptığı bilgisini ekleyerek Kızılay’ın afetzede vatandaşların günlük yemeğinden birçok ihtiyacını karşıladığını dile getirdi.

Yorumlar (0)