Programda saldırıya uğrayan Latif Şimşek: Kumpas kurdular

Konuk olarak katıldığı bir televizyon programında DP Milletvekili Cemal Enginyurt ve korumasının saldırısına maruz kalan gazeteci Latif Şimşek, “Cemal Enginyurt her şeyi planlayarak ortamı gerdi. Bu bir kumpastır” dedi. 

GÜNDEM 09.08.2022, 16:46
Programda saldırıya uğrayan Latif Şimşek: Kumpas kurdular

Bir televizyon programına konuk olan gazeteci Latif Şimşek, yayın esnasında DP Milletvekili Cemal Enginyurt ile sözlü tartışmaya başladı. Milyonlarca izleyicinin önünde bir ara kafa kafaya gelen ikili, yayına ara verildikten sonra da tartışmaya devam etti. O sırada stüdyoya giren ve Enginyurt’un koruması olduğu iddia edilen şahıs tarafından darp edilen Şimşek, kanal personellerinin araya girmesiyle stüdyodan ayrıldı. 

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan geçmiş olsun dileklerini iletti”

Yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulunan Şimşek, “Herkesin bu olaydan ders çıkarması gerekiyor. Bu tür konularda gazetecilerin tek vücut olması gerekir. Gazetecilere saldırmak bu kadar kolay olmamalı. Olayın ardından beni birçok dostum aradı. Gazeteciler, siyasetçiler aradı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan geçmiş olsun dileklerini iletti ve olayın takipçisi olacaklarını belirttiler. Sayın Destici ve Sayın Perinçek de arayarak son durumumu sordu. CHP’den ve MHP’den de birçok kişiyle görüştüm. Herkese tek tek teşekkür ediyorum. Ancak meslektaşlarımın bir gazeteciye yönelik saldırı sonrası bir tepki göstermeleri gerekirdi. Doktorların başına gelen olayları her gün görüyoruz. Yarın da bu durum gazetecilerin başına gelebilir. Bunun tedbirini bugünden almak gerekir” şeklinde konuştu. 

“Cemal Enginyurt’tan şikâyetçiyim”

Olay anına ilişkin görüntülerin yayınlanmasına kendisinin izin verdiğini dile getiren Şimşek, “İzin verdim çünkü olayın ortaya çıkmasını istedim. Cemal Enginyurt ile canlı yayın sırasında zaten kafa kafaya geldik. O anda hiçbir hareket yapamadı. Tek tekken hiçbir şey yapamadı ama yayın kesilince korumaları stüdyoya girdi. Gerisini zaten herkes internette izlemiştir. Bu konuda gerekli bütün davaları açacağım ve bu işin peşini asla bırakmayacağım. Bana saldıran koruması tutuklandı zaten. Cemal Enginyurt’un da saldırıları tüm görüntülerde mevcut. Şu an azmettirici olduğu da ortada. Kendisinden şikâyetçiyim. Dokunulmazlığı kalkarsa mahkeme önünde hesap verecek” ifadelerini kullandı.

“Siyasi hayatının bittiğini kendisi de çok iyi biliyor”

Olayın ardından Enginyurt tarafından paylaşılan özür mektubuna da tepki gösteren Şimşek, “Bu mektubu DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ile tartışma yaşadıktan sonra yayımladı. Özür mektubu falan da değil zaten. Ben hariç herkesten özür dilemiş. İki gün bekliyor, sonra özür dilemek aklına geliyor. Tepkiler artınca köşeye sıkıştı. Siyasi hayatının bittiğini kendisi de çok iyi biliyor. Mecburen bir özür mektubu paylaşmak zorunda kaldı. Benim öğrendiğim kadarıyla Gültekin Uysal çok sert bir tepki göstermiş kendisine. Partiyi zor duruma düşürdüğünü belirtmiş. Kendisinden gerekeni yapmasını istemiş. Gültekin Uysal ile bir süre tartışmışlar. Onun ardından mecburen özür diledi. Ancak bu açıklama özürden başka her şeye benziyor” şeklinde konuştu. 

“Her şeyi düşünerek gelmişler resmen stüdyoya”

Kendisine yönelik planlı bir kumpas kurulduğunu öne süren Şimşek, “Ben Cemal Enginyurt’un ve korumasının bana saldırmalarını teşvik edecek bir şey yapmadım. Yalnızca aramızda sözlü tartışma oldu. Ortada hiçbir şey yokken, böyle şeylerin yaşanması kumpas olduğunu net şekilde gösteriyor. Önce düşündüler, sonra planladılar. Her şeyi düşünerek gelmişler resmen stüdyoya. Cemal Enginyurt da yayın esnasında ve sonrasında ortamı bilerek gerdi. Benim ona aynı sertlikte yanıt vereceğimi çok iyi biliyordu. Televizyona 8 kişiyle birlikte gelmiş. Dışarı çıkıp onlarla bir süre görüşmüş. Her şey orada planlandı diye düşünüyorum. ‘Ben ayağa kalkarsam, siz stüdyoya girin’ diye bir iletişim yöntemi bulmuş olabilirler. Yayın kesilince adamlarına emir verip resmen benim üzerime saldırttı” dedi.

Yorumlar (0)