Prof. Dr. Üşümezsoy: İstanbul'da deprem olmayacak!

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, meslektaşlarının aksine İstanbul'da deprem meydana gelmeyeceğini ifade etti. 

GÜNDEM 15.06.2020, 12:46
Prof. Dr. Üşümezsoy: İstanbul'da deprem olmayacak!

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde dün gerçekleşen 5.7 büyüklüğündeki yer sarsıntısı, İstanbul depremi tartışmalarını yeniden ortaya çıkardı. 

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, muhtemel İstanbul depremine ilişkin Habertürk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. 

Üzerindeki rahat kıyafetlerle dikkat çeken Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, İstanbul'da deprem meydana gelmeyeceğini söyledi. 

Prof. Dr. Üşümezsoy, paniğe yol açmayacak bir şekilde konuşarak, İstanbul'da deprem beklenmediğinin altını çizdi. 

İstanbul'da Kumburgaz çukurunda bulunan fayın, batıda yer alan Avcılar sırtını kesmediğini kaydeden Prof Dr. Üşümezsoy, böyle olunca da fayın Yeşilköy ve Adalar'a doğru gelmediğini belirtti.

Prof. Dr. Üşümezsoy, fayın Yunanistan'a doğru gittiğini aktararak, 1912 yılında Silivri çukuru ile Tekirdağ çukurundaki fayın kırılması nedeniyle aktivitesinin zayıf olduğuna dikkat çekti. 

"Spekülasyonlar doğru değil"

Daha önce de bu konuda aynı yönde açıklamalar yapan Prof. Dr. Üşümezsoy, 1999 depreminin ardından ortaya çıkan "Marmara'nın boydan boya kırılacağına ve 180 kilometrede 7,8 büyüklüğünde deprem meydana geleceğine" dair spekülasyonların doğru olmadığını söylemişti.

Yorumlar (0)