Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken değerlendirme

Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'ya bağlı Pütürge ilçesinde meydana gelen depremin akabinde kişisel sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çeken açıklamalar yaptı.

GÜNDEM 09.04.2022, 18:33
Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken değerlendirme

Malatya'ya bağlı Pütürge ilçesinde Richter ölçeğine göre 5,2 şiddetinde deprem yaşandı. AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tarafından yapılan açıklamada, merkez üssünün Pütürge ilçesi olarak tespit edilen deprem, saat 17.02 sularında oluştu.

"Bu hususta yöneticileri uyarmıştım..."

Söz konusu depremin akabinde Prof. Dr. Naci Görür, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Görür, "Arkadaşlar, Malatya'nın Pütürge ilçesine bağlı Tekederesi yöresinde 5,2 şiddetinde deprem oldu. Daha evvel 12 Kasım 2021’de de burada 4,8 şiddetinde deprem meydana gelmişti. Biliyorsunuz, 2020 yılındaki Elazığ depreminin ardından büyük depremlerin Erkenek-Çelikhan hattına doğru kayma yapacağını söylemiş ve bu hususta yöneticileri uyarmıştım." ifadelerini kullandı. 

"Öngörülerimizi doğruluyor"

Görür, "Bugün yaşanan deprem de gösteriyor ki büyük depremler bu hatta doğru ilerlemekte. Deprem vakti bilinmez fakat yerel yöneticilerin daha dikkatli olmasında, planlama yapmasında ve faaliyetler yürütmesinde yarar vardır." dedi.  
 

Yorumlar (0)