Poyrazköy kumpasına ilişkin 8 yıllık soruşturma tamamlandı

FETÖ'nün "Poyrazköy'de yakalanan mühimmat" davasında kumpas iddiası üzerine yürütülen soruşturma kapsamında, eski emniyet müdürleri Nazmi Ardıç, Ali Fuat Yılmazer ve Yurt Atayün'ün de aralarında yer aldığı 68 şüpheli ile ilgili iddianame düzenlendi.

GÜNDEM 21.02.2022, 15:18 22.02.2022, 17:37
Poyrazköy kumpasına ilişkin 8 yıllık soruşturma tamamlandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun hazırladığı 1048 sayfalık iddianamede, söz konusu eski davanın asker sanıklarının da bulunduğu 87 müşteki yer alıyor. Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı da "suç duyurusunda bulunan" olarak belirtildi. 

68 şüpheli ile ilgili iddianame

İddianamede, FETÖ’ye ilişkin pek çok davada örgüt üyeleri ya da yöneticileri olarak bulundukları gerekçesiyle yargılanan ve hüküm giymiş olan eski emniyet müdürleri Erol Demirhan, Ali Fuat Yılmazer, Kazim Aksoy, Nazmi Ardıç, Mutlu Ekizoğlu, Yurt Atayün, Tufan Ergüder ve Ömer Köse’nin haricinde eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanmasının ardından Silivri'ye götürüldüğü araçta bulunan görüntüsüyle gündem olan Gafur Ataç'ın da aralarında olduğu 68 kişi şüpheli olarak bulundu.

Başsavcılığın, 8 senedir yürüttüğü soruşturma neticesinde hazırlanan iddianamede, şüphelilerin “hile, tehdit ya da cebir kullanarak şahsı hürriyetinden yoksun kılma, haberleşmenin gizliliğini ihlal, iftira ve resmi belgede kamu görevlisinin sahteciliği" gibi suçlar kapsamında cezalandırılması isteniyor.

Yorumlar (0)