Pompeo: "Dün verilen sözler..."

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, "(Suriye'nin kuzeydoğusu) Bölgede, düzensiz kuvvetler var ama dün Ankara'da verilen sözlerin başarıya ulaşacağı kanaatindeyiz." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 18.10.2019, 20:11
Pompeo: "Dün verilen sözler..."

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İsrail'in başkenti Tel Aviv'den, Belçika'nın başkenti Brüksel'e geçerken uçakta Politico gazetecilerin sorularına yanıt verdi.

"Bölgede, düzensiz kuvvetler var"

Türkiye ve ABD arasında Suriye konusunda dün varılan anlaşmaya yönelik bazı eleştirileri yanıtlayan Pompeo,"(Suriye'nin kuzeydoğusu) Bölgede, düzensiz kuvvetler var. Tam olarak bunların ne olduğunu bilmiyorum, ama dün Ankara'da verilen sözlerin başarıya ulaşacağı kanaatindeyiz. Ayrıca SDG'nin bulunduğu iki bölgedeki (YPG/PKK unsurları) kuvvetlerin ayrılmaya başladığına dair duyumlarımız var. Bu nedenlere ateşkesin temel elementleri yerine getiriliyor diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Anlaşmanın başarılı olmasını umduklarına işaret eden Pompeo, "Bu anlaşmanın daha hızlı, daha net ve daha kolay yoldan yapılmasını istersiniz. Ancak çalışmamız lazım. Bu anlaşmanın uygulanması, izlenmesi ve şartların gerçekten yerine getirildiğinden emin olmamız lazım." diye konuştu.

Yorumlar (0)