POMEM başvuruları başladı mı?

Milyonlarca gencin heyecanla beklediği Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) başvuruları bugün itibarıyla başladı. Bu sene kaç öğrenci alımı yapılacağı ve son başvuru tarihi ise merak konusu oldu. Peki, POMEM başvuruları ne zaman bitiyor? Kaç kadın öğrenci alınacak? İşte detaylar…

GÜNDEM 14.11.2022, 12:54 15.11.2022, 09:35
POMEM başvuruları başladı mı?

29. dönem POMEM ön başvuruları bugün itibarıyla başladı. Başvurular, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından toplanıyor. Resmi Gazete’de paylaşılan son duyuruya göre, POMEM’e bu sene lisans mezunu 8 bin 160 erkek, 2 bin 240 kadın; ön lisans mezunu 800 erkek ve 1800 kadın alınacak. Toplamda 13 bin öğrenci POMEM’e giriş hakkı kazanarak polis olma imkânına erişecek. Peki, POMEM için son başvuru tarihi hangi gün?

POMEM son başvuru tarihi

Bu sene POMEM’e toplam 13 bin öğrenci alınacak. 29. dönem POMEM başvuruları 14 Kasım 2022 tarihi itibariyle başladı. Son başvuru tarihi ise 25 Kasım 2022 olarak duyuruldu. Başvurular, http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yapılarak, son başvuru tarihi olan 25 Kasım saat 17.00'ye kadar tamamlanabilecek. 

POMEM için KPSS gerekli mi?

POMEM başvurularında KPSS şartı aranıyor. Polis Akademisi Başkanlığı’na bağlı POMEM’e, ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan 2021 veya 2022 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az 60, ön lisans mezunları için yapılan 2022 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı P93 puan türünden en az 65 ve üzeri puan alanlar başvuru yapabilecek. 

POMEM başvuru süreci nasıl işliyor?

POMEM’e başvuran kadın ve erkek adaylar ilk olarak ayrı ayrı olmak üzere en yüksek puan alandan en düşüğe doğru sıralanıyor. Ardından o dönem için alınacak kadın ve erkek öğrenci kontenjanının 10 katına kadar adaylar, şahsen müracaatta bulunmak üzere davet ediliyor. Ancak şehit ve görev malulü eşler ya da çocukları için bu hüküm uygulanmıyor. Bu kapsamda şehit ve görev malulü eş ve çocukların ön başvurularından sınav ücreti de alınmıyor. 

POMEM Giriş Sınavı aşamasına yükselen adaylar için hesap bilgileri ve başvuru ücretleri Polis Akademisi Başkanlığı’nın resmi internet sitesi (www.pa.edu.tr) adresinden duyurulacak. Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacak. Söz konusu alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecek.

Yorumlar (0)